Bilgi Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Hamas’tan ‘Shiri Bibas’ açıklaması: Başka insan kalıntılarıyla karışmış gibi görünüyor

İsrail'in dün teslim edilen naaşlar arasında Shiri Bibas'ın olmadığını duyurması sonrası Hamas, İsrail'in saldırısı sonrası Bibas'ın kalıntılarının başka insanlarınkiyle karışmış göründüğünü bildirdi.

İsrail, Shiri Bibas’ın Cansız Bedenini Hamas’tan Geri İstiyor

İsrail ordusu, Hamas’ın dün teslim ettiği rehine cenazeleri arasında Shiri Bibas’ın cansız bedeninin bulunmadığını açıkladıktan sonra, Hamas’tan konuyla ilgili bir açıklama geldi. Hamas, Shiri Bibas’ın kalıntılarının, İsrail’in gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından enkaz altında kalan diğer kişilerin kalıntılarıyla karışmış olabileceğini belirtti.

Yaşananlar

İsrail ordusu, Hamas’ın dün teslim ettiği ve dört rehineye ait olduğunu iddia ettiği cansız bedenlerden birinin, Gazze’de rehin tutulan herhangi bir kişiye ait olmadığını bildirdi. İsrail, Hamas’ı 19 Ocak’tan bu yana geçerli olan ateşkes ve rehine değişimi anlaşmasını ihlal etmekle suçladı.

Detaylara göre, 20 Şubat Perşembe günü teslim edilen cenazeler incelendiğinde, Kfir Bibas adlı bebek ile 4 yaşındaki ağabeyi Ariel’in kimliği tespit edilebildi. Ancak üçüncü cenazenin Shiri Bibas’a ait olması gerekiyordu. İsrail ordusu, bu cansız bedenin herhangi bir rehine veya kimliği belirsiz kişiyle eşleşmediğini belirtti. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da, cenazenin Gazze’li bir kadına ait olduğunu ve Hamas’ın bunun “bedelini ödeyeceğini” ifade etti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)