Hamas’tan ‘Shiri Bibas’ açıklaması: Başka insan kalıntılarıyla karışmış gibi görünüyor

İsrail, Shiri Bibas’ın Cansız Bedenini Hamas’tan Geri İstiyor

İsrail ordusu, Hamas’ın dün teslim ettiği rehine cenazeleri arasında Shiri Bibas’ın cansız bedeninin bulunmadığını açıkladıktan sonra, Hamas’tan konuyla ilgili bir açıklama geldi. Hamas, Shiri Bibas’ın kalıntılarının, İsrail’in gerçekleştirdiği hava saldırısının ardından enkaz altında kalan diğer kişilerin kalıntılarıyla karışmış olabileceğini belirtti.

Yaşananlar

İsrail ordusu, Hamas’ın dün teslim ettiği ve dört rehineye ait olduğunu iddia ettiği cansız bedenlerden birinin, Gazze’de rehin tutulan herhangi bir kişiye ait olmadığını bildirdi. İsrail, Hamas’ı 19 Ocak’tan bu yana geçerli olan ateşkes ve rehine değişimi anlaşmasını ihlal etmekle suçladı.

Detaylara göre, 20 Şubat Perşembe günü teslim edilen cenazeler incelendiğinde, Kfir Bibas adlı bebek ile 4 yaşındaki ağabeyi Ariel’in kimliği tespit edilebildi. Ancak üçüncü cenazenin Shiri Bibas’a ait olması gerekiyordu. İsrail ordusu, bu cansız bedenin herhangi bir rehine veya kimliği belirsiz kişiyle eşleşmediğini belirtti. İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu da, cenazenin Gazze’li bir kadına ait olduğunu ve Hamas’ın bunun “bedelini ödeyeceğini” ifade etti.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Bafra’da Tır ile traktör çarpıştı: 2 Yaralı

Samsun’un Bafra ilçesinde tır ile traktörün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı

CHP’li Tanrıkulu: Yargı takvimsel olarak AKP’nin gündemine göre hareket ediyor

Tanrıkulu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına yapılan operasyonun haberi birkaç gün önce ‘Sadece İstanbul değil, başka iller de var’ sözleriyle verilmişti.” düşüncesini dile getirdi.

Manisa Akhisar’daki yangın nedeniyle 8 mahalle daha tahliye edildi

Manisa’nın Akhisar ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle 8 mahalle daha tahliye edildi.

Bankta oturur halde ölü bulundu

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Yenigün Mahallesi’nde bulunan Ali Peçen Zeytin Parkı’nda bu sabah saat 08.30 sıralarında bir kişi, bank üzerinde hareketsiz halde bulundu.

Meksika’da krematoryum krizi: 383 ceset bulundu

Meksika’nın Ciudad Juarez kentinde 6 cenazeevine hizmet veren bir krematoryumda 383 ceset ele geçirildi. Krematoryum kapatılırken, sahibi ve 1 çalışanı da tutuklandı.

ABD’de uçak kazası: Havalandıktan dakikalar sonra yere çakıldı

ABD’nin Ohio eyaletinde küçük bir uçak havalandıktan dakikalar sonra düştü. Kazada 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.