Skip to content

  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Haber
  • Tanıtım
  • Reklam
  • İletişim
  • Home
  • 2026
  • Ekim
  • Tekirdağ Hayrabolu’da 96 üreticiye yüzde 50 devlet hibeli kanola tohumu dağıtıldı

Tekirdağ Hayrabolu’da 96 üreticiye yüzde 50 devlet hibeli kanola tohumu dağıtıldı

Tekirdağ Hayrabolu'da TAKE Projeleri kapsamında 96 üreticiye yüzde 50 devlet hibeli kanola tohumu dağıtıldı. Üreticilere 10'ar kilogramdan toplam 960 kilogram tohum teslim edilirken, girdi maliyetlerinin azaltılması ve kanola üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor.
Ebru Turan 9 Ekim 2026

Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) Projeleri kapsamında Tekirdağ’ın Hayrabolu ilçesinde 96 çiftçiye yüzde 50 devlet hibeli kanola tohumu dağıtıldı.

Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Hayrabolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen kanola tohumu dağıtım töreni, Çerkezmüsellim Mahallesi’nde düzenlendi.

TAKE Projesi kapsamında gerçekleştirilen destekle, 96 üreticiye 10’ar kilogram olmak üzere toplam 960 kilogram kanola tohumu teslim edildi. Tohumların yüzde 50’si devlet hibesiyle karşılanırken, proje ile üreticilerin girdi maliyetlerinin azaltılması ve bölgede kanola üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Hayrabolu’da tarımsal üretimde önemli bir yere sahip olan kanolanın, özellikle ayçiçeğine alternatif ürün olarak öne çıktığı belirtilirken, destek kapsamında üreticilerin farklı ürünlere yönlendirilmesi ve tarımsal üretimin çeşitlendirilmesi amaçlanıyor.

Törende üreticilerle bir araya gelen yetkililer, dağıtılan tohumların hayırlı ve bereketli bir üretim sezonuna vesile olması temennisinde bulundu.

Törene Hayrabolu Kaymakamı Ahmet Yıldız, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, Hayrabolu İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gürcan Evin, Çerkezmüsellim Mahalle Muhtarı Hasan Aksu ve çiftçiler katıldı.

Tags: Hayrabolu Kanola Tarım

Post navigation

Previous Muğla’da kırsal kalkınma için 22 projeye 110 milyon lira üzeri hibe sağlanacak
Next Malezya’nın Ankara Büyükelçisi Diyarbakır Valiliğini ziyaret etti, turizm ele alındı

Related Stories

Tesla’lara benzinli jeneratör ekleyen Avusturyalı şirket iflas etti

Tesla’lara benzinli jeneratör ekleyen Avusturyalı şirket iflas etti

20 Ekim 2026
Ülker İmaj Ambalaj’ı satın aldı: Ödeyeceği rakam belli oldu

Ülker İmaj Ambalaj’ı satın aldı: Ödeyeceği rakam belli oldu

20 Ekim 2026
7.5 milyonuncu yerli aracı üretti

7.5 milyonuncu yerli aracı üretti

20 Ekim 2026

Kategoriler

  • Eğitim (639)
  • Ekonomi (4.193)
  • Haber (21.632)
  • Sağlık (876)
  • Teknoloji (1.453)

You may have missed

Emin Alper’e Üsküp’ten ödül

Emin Alper’e Üsküp’ten ödül

20 Ekim 2026
Eski arkadaşa vefa

Eski arkadaşa vefa

20 Ekim 2026
Süleyman Saim Tekcan’a veda

Süleyman Saim Tekcan’a veda

20 Ekim 2026
İnsanlık tarihinin içinden geçtim!

İnsanlık tarihinin içinden geçtim!

20 Ekim 2026
  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haber
  • Sağlık
  • Tanıtım
  • Teknoloji
  • Reklam
  • İletişim
| DarkNews by AF themes.