Türk müziğinin köklü gruplarından MFÖ, Özkan Uğur‘un vefatının ardından verdiği arayı sonlandırarak yeniden sahnelere dönmeye hazırlanıyor. Mazhar Alanson ve Fuat Güner, konserlerde teknolojik imkânlardan yararlanarak Uğur’un da sahne performanslarının bir parçası olmasını planladıklarını duyurdu.
“Ele Güne Karşı”, “Sarı Laleler” ve “Ali Desidero” gibi şarkılarıyla tanınan grubun yeni dönem sahne çalışmaları, Tema Sanat ile imzalanan menajerlik anlaşması kapsamında yürütülecek. Yeni projelerin danışmanlığını ise Ahmet San üstlenecek.
“Özkan Uğur hep bizimle olacak”
Grubun gelecek dönem projelerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan ikili, şu ifadeleri kullandı:
“Yeni menajerlik şirketimiz Tema Sanat ile yollarımız, eski dostumuz Ahmet San’la buluştuğumuz bir toplantıda, Mazhar Fuat Özkan’ın bundan sonraki yıllarını daha verimli, daha faaliyetli ve daha sanatla dolu projelerle geçirmemiz gerektiği konusunda hemfikir olduk. Tema Sanat şirketinin ortaklarından Sercan Akkaya ve Emrah Köse ile birlikte yeni proje ve çalışmalarımıza başladık.”
Özkan Uğur’un anısını yaşatmaya devam edeceklerini vurgulayan Alanson ve Güner, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
“Bu proje içinde sadece Mazhar Alanson, Fuat Güner’in yanı sıra aramızda olmamasına rağmen sevgili Özkan Uğur’un da yer almasına karar verildi. Özkan Uğur hep bizimle olacak. Teknolojinin yeniliklerinden faydalanarak her konserimize çıktığımızda Özkan aramızda ve yine hep birlikte olacağız.”

“İkinci baharımızı yaşamak üzere yola çıkıyoruz”
Yeni dönemde konserlerin yanı sıra farklı müzik projeleri üzerinde de çalışacaklarını belirten Alanson ve Güner, yurt içi ve yurt dışında dinleyicileriyle buluşmayı hedeflediklerini açıkladı.
İkili, “Bu yeni anlaşmayla birlikte ikinci baharımızı yaşamak üzere bu tecrübeli ve güzel ekiple yola çıkıyoruz. Bundan sonra yapacağımız çalışma ve projelerimizin danışmanlığını ise Ahmet San üstleniyor. Mazhar Fuat olarak, MFÖ adına bundan sonra yapacağımız her şey sürpriz. Yeni sahne çalışmaları, yurtiçi ve yurtdışı projeler, yeni eser ve bestelerimizle, sevenlerimizle heyecanla buluşmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.
Yeni projeler Tema Sanat bünyesinde yürütülecek
Tema Sanat’ın kurucusu Sercan Akkaya da anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, MFÖ’nün Türk müziğindeki yerine dikkat çekti.
Akkaya, “MFÖ, yıllar içinde şarkılarıyla hafızalarda ve hayatlarımızda çok özel bir yer edindi. Böylesine güçlü bir müzikal mirasın parçası olmak ve bu yolculuğa birlikte devam edecek olmak benim için büyük bir heyecan. Müziğin birleştirici gücüyle, dinleyicilere dokunacak güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.
Grubun yeni dönem konser takvimi ve projelerine ilişkin ayrıntılar ise henüz açıklanmadı.
( BÜLTEN )