Skip to content

  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Haber
  • Tanıtım
  • Reklam
  • İletişim
  • Home
  • 2026
  • Ekim
  • Fon Koordinasyon Kurulu altıncı kez toplandı: 45 bini aşkın yatırımcıya 40,8 milyar lira ödendi

Fon Koordinasyon Kurulu altıncı kez toplandı: 45 bini aşkın yatırımcıya 40,8 milyar lira ödendi

on Koordinasyon Kurulu toplantısında, tasfiye sürecindeki yatırım fonlarına ilişkin son gelişmeler ele alındı. Üç portföy yönetim şirketinin kurucusu olduğu 66 fonda 45 bini aşkın kişiye toplam 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemi tamamlandı.
Ebru Turan 20 Ekim 2026

İletişim Başkanlığı, Altıncı Fon Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında gerçekleştirildiğini açıkladı. Toplantıya Adalet Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından tasfiyesine karar verilen yatırım fonlarına ilişkin süreç ve yatırımcılara yapılacak ödemeler değerlendirildi.

TASFIYE SÜRECİNE İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ KOMİSYONDAN GEÇTİ

Fon Koordinasyon Kurulu kararları doğrultusunda tasfiyesine karar verilen bazı yatırım fonlarında sürecin adil, şeffaf ve etkin yürütülmesini, ödemelerin ise hukuki güvenceye kavuşturulmasını amaçlayan kanun teklifi, 14 Ekim 2026’da TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi.

Teklifin önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmesinin öngörüldüğü bildirildi.

Kurul toplantısında ayrıca sermaye piyasalarındaki yapısal sorunların giderilmesi, düzenleyici ve denetleyici mekanizmaların güçlendirilmesi ve yaptırımların caydırıcılığının artırılması amacıyla Sermaye Piyasası Kanunu’nda kapsamlı ve kalıcı değişiklikler öngören yeni bir taslak düzenlemeye ilişkin ilk değerlendirmeler yapıldı.

45 BİNİ AŞKIN KİŞİYE 40,8 MİLYAR TL’LİK İŞLEM

İletişim Başkanlığı’nın açıklamasına göre, tasfiye sürecinin başlangıcından bugüne kadar A1 Portföy Yönetim Şirketi A.Ş., Bulls Portföy Yönetim Şirketi A.Ş. ve Pardus Portföy Yönetim Şirketi A.Ş.’nin yönetimindeki 66 ayrı yatırım fonunda bulunan 45 bini aşkın kişiye yönelik toplam yaklaşık 40,8 milyar liralık ayni ve nakdi tasfiye işlemleri Ziraat Bankası tarafından tamamlandı.

Bu gelişmeyle birlikte tasfiye sürecindeki yatırım fonlarının sayısı 131’den 65’e düştü.

HEDEF PORTFÖY FONLARI İÇİN DE YENİ KARAR

SPK’nın 15 Ekim 2026 tarihli kararıyla, Hedef Portföy Yönetim Şirketi A.Ş.’nin kurucusu olduğu fonların tasfiye işlemlerinin de A1 Portföy, Bulls Portföy ve Pardus Portföy tarafından kurulan fonlar için belirlenen esaslara tabi olmasına karar verildi.

Açıklamada, önümüzdeki hafta bu kapsamda, özellikle para piyasası fonlarında yatırımı bulunanlar başta olmak üzere mümkün olan en fazla sayıda kişiye ödeme yapılmasının planlandığı belirtildi.

Tags: Fon Karar Portföy Tasfiye Yatırım

Post navigation

Previous Nurgül Yeşilçay’dan tartışma yaran sözler: ‘Bir ayağı çukurda’ deyip sonra bastonla yürüyorlar!
Next Kızılay Haftası etkinlikleri ve tarihleri 2026 || Kızılay Haftası 2026 ne zaman, neler yapılır?

Related Stories

En düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesi için TBMM’ye teklif sunuldu

En düşük emekli maaşının asgari ücrete eşitlenmesi için TBMM’ye teklif sunuldu

20 Ekim 2026
Volkswagen’den 660 bin çalışanına 2030’a kadar zam yok

Volkswagen’den 660 bin çalışanına 2030’a kadar zam yok

20 Ekim 2026
Marmaris’e kruvaziyer akını: 1731 turist geldi

Marmaris’e kruvaziyer akını: 1731 turist geldi

20 Ekim 2026

Kategoriler

  • Eğitim (695)
  • Ekonomi (4.414)
  • Haber (22.712)
  • Sağlık (897)
  • Teknoloji (1.497)

You may have missed

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasette muhtar açılımı yaşandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Siyasette muhtar açılımı yaşandı

20 Ekim 2026
Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, Dereşemsettin Köyü’nde çiftçilerle buluştu

Bilecik İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık, Dereşemsettin Köyü’nde çiftçilerle buluştu

20 Ekim 2026
Bilecik Uluslararası İklim ve Farkındalık Etkinliğine ev sahipliği yaptı

Bilecik Uluslararası İklim ve Farkındalık Etkinliğine ev sahipliği yaptı

20 Ekim 2026
Bilecik Şeyh Edebalı Üniversitesi’nde iki yeni yüksek lisans programı açıldı

Bilecik Şeyh Edebalı Üniversitesi’nde iki yeni yüksek lisans programı açıldı

20 Ekim 2026
  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haber
  • Sağlık
  • Tanıtım
  • Teknoloji
  • Reklam
  • İletişim
| DarkNews by AF themes.