Skip to content

  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Haber
  • Tanıtım
  • Reklam
  • İletişim
  • Home
  • 2026
  • Ekim
  • DEM’li Tülay Hatimoğulları’ndan ‘süreç’ mesajı: ‘Halk tedirgin, halk kaygılı’

DEM’li Tülay Hatimoğulları’ndan ‘süreç’ mesajı: ‘Halk tedirgin, halk kaygılı’

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 'süreç'le ilgili olarak halkın tedirgin ve kaygılı olduğunu belirtti. Hatimoğulları, "Milli Güvenlik Kurulu hala neyi bekliyor? Teyit, tespit hala neyi bekliyor? Bu konuda halkımız hızlı bir adım atılmasını bekliyor"
Ebru Turan 9 Ekim 2026

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, partisinin Olağanüstü Iğdır İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada iktidarla yürütülen ‘süreç’ konusunda halkın kaygılı olduğunu dile getirdi.

“Bu sürece karşı halkta yeterince güven yok. Halk tedirgin, halk kaygılı. Toplum kaygı içinde” diyen Hatimoğulları, şunları kaydetti:

“Ne olacak? Neden süreç ilerlemiyor? Neden sonuç alınamıyor hızlı bir şekilde? Toplum bu anlamıyla kaygılı. Elbette bu kaygılarını hep birlikte gidermenin yol ve yöntemini bulmak zorundayız. Meclis’te beklenen çerçeve yasa çıktı. Bu yasa parlamentoda çok büyük çoğunlukla çıktı. Gelinen aşamada çerçeve yasanın hayata geçmesi için teyit ve tespitin bitmesi, Milli Güvenlik Kuruluna raporun sunulması, Milli Güvenlik Kurulunun raporun neticesinde karar alması gerekiyor. Yasa buna bağlanmış durumda. Peki, Milli Güvenlik Kurulu hala neyi bekliyor? Teyit, tespit hala neyi bekliyor? Bu konuda halkımız hızlı bir adım atılmasını bekliyor.”

“DEVLET SOMUT ADIM ATMIYOR”

Hatimoğulları sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu yasa insanların hayatına dokunduğu zaman gerçek anlamını bulacak. Zindanlardan, dağlardan, sürgünlerden dönüşler başladığı zaman; toplum kendi insanına, aileler kendi çocuklarına kavuştuğu zaman bu yasa güçlü bir anlam bulacak. Geri dönen insanların demokratik siyasete katılımının önü açıldığı zaman güçlü bir anlam bulacak. Esasen bu yasanın somut anlamı ve karşılığı bu olacaktır. Bir taraf sorumluluk üstlenmiş, adımlarını atmış. Gerekli geri çekilmeler, gerekli fesih kararı, Türkiye’den geri çekilme, bütün bunlar gerçekleşti, silahlar yakıldı. Ama devletin bu adımlara karşı henüz yeterince somut adım atmadığını halkımız söylüyor. Eş genel başkanlarımızın ve yoldaşlarımızın serbest bırakılması için Milli Güvenlik Kurulu kararına gerek yok. AİHM kararı var. Gezi mahpusları, Osman Kavala ve arkadaşlarının serbest bırakılması için Milli Güvenlik Kurulu kararına gerek yok. Belediyelere atanan kayyımların geri çekilmesi ve belediye başkanlarının göreve iade edilmesi için Milli Güvenlik Kurulu kararına gerek yok. Barışa karşı temkinli bir iyimserlikle halkımız barışı karşılıyor. Ama halkımız barışın gelmesini yüzde 100 istiyor, demokratik toplumun inşa edilmesini yüzde 100 istiyor.”

Tags: Anlam Halk Karar Milli Güvenlik Kurulu Yasa

Post navigation

Previous Kullanıcılar şikayetçi: iPhone 18 Pro’da dikkat çeken ‘renk solması’ iddiası
Next Sahipleri tutuklu fonları tasfiyede ama hisseler tavan yapıyor! Bu nasıl iş?

Related Stories

TIR köprüden uçup yandı: Şoför atlayarak kurtuldu

TIR köprüden uçup yandı: Şoför atlayarak kurtuldu

20 Ekim 2026
Metin Külünk’ten Ankara’ya çok sert fon uyarısı: ‘Listeyi açıklayın karanlıkta kalmasın’

Metin Külünk’ten Ankara’ya çok sert fon uyarısı: ‘Listeyi açıklayın karanlıkta kalmasın’

20 Ekim 2026
Dün duvarı çöktü, bugün ev yıkıldı: Zonguldak’ta sağanak faciası

Dün duvarı çöktü, bugün ev yıkıldı: Zonguldak’ta sağanak faciası

20 Ekim 2026

Kategoriler

  • Eğitim (639)
  • Ekonomi (4.193)
  • Haber (21.632)
  • Sağlık (876)
  • Teknoloji (1.453)

You may have missed

Emin Alper’e Üsküp’ten ödül

Emin Alper’e Üsküp’ten ödül

20 Ekim 2026
Eski arkadaşa vefa

Eski arkadaşa vefa

20 Ekim 2026
Süleyman Saim Tekcan’a veda

Süleyman Saim Tekcan’a veda

20 Ekim 2026
İnsanlık tarihinin içinden geçtim!

İnsanlık tarihinin içinden geçtim!

20 Ekim 2026
  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haber
  • Sağlık
  • Tanıtım
  • Teknoloji
  • Reklam
  • İletişim
| DarkNews by AF themes.