Yılda 4 kez hasadı yapılan bitki! Ekenler paraya para demiyorlar

Bafra Ovası’nda Yeni Bir Yem Bitkisi: Maralfalfa

Samsun’un verimli toprakları üzerinde yer alan Bafra Ovası, tarım ve hayvancılık sektörü için umut verici bir yem bitkisi olan Maralfalfa ile tanışıyor. Bu yüksek verimli yem bitkisi, çiftçilere gelir artışı ve hayvancılıkta verimliliğin artması fırsatı sunuyor.

Maralfalfa Nedir ve Neden Önemli?

Maralfalfa, tropikal iklimlerde yetişen, yüksek protein ve besin değerine sahip, çok yıllık bir yem bitkisidir. Hızlı büyümesi, sık hasat imkanı sunması ve kuraklığa dayanıklı olması diğer yem bitkilerinden ayrıştırır. Bafra Ovası’nın iklimine uyum sağlayan Maralfalfa, bölge çiftçileri için önemli bir alternatif haline geldi.

İHA’nın haberine göre; Ankara’dan dönüş yapan üretici Ahmet Yüksel’in liderliğinde Karadeniz Bölgesi’nde ilk kez 30 dönüm alanda ekimi gerçekleştirilen bitki, dikildikten sonra 10 ila 15 yıl arasında hasat edilebiliyor.

Proje ile bölgeye ekonomik katkı sağlamayı ve gençleri köylere yeniden yönlendirmeyi amaçlayan Yüksel, büyük bir adım attı.

Yılda 4 Kez Hasat Edilebilen Maralfalfa

Yüksek protein içeren Maralfalfa, mısır silajına kıyasla et ve süt verimini yüzde 30-35 oranında artırıyor. Yılda 2-4 kez hasat edilebilen bu bitki, dönüm başına 50 ila 80 ton verim sunarak üreticilerin ilgisini çekiyor.

Tarım ve Hayvancılığı Canlandırabilir

Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, bu tür yüksek besin değerli bitkilerin devlet desteğiyle yaygınlaştırılmasının göçü durdurabileceğini ve tarım-hayvancılığı canlandırabileceğini belirtti.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan yine ‘sabır’ istedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuştu. Erdoğan, enflasyondaki düşüle dikkat çekerek sabır istedi.

15’e mal ediyor, 5 liraya satıyorlar: Faize yatırsak para kazanırız

Çiftçi tarlasında zararına üretim yaparken, pazarda soğanın kilosu 10-15 TL’ye satılıyor. Maliyetini dahi karşılayamayan üretici ürününü satamazken, ithalatla piyasaya giren soğanlar yerli üreticiyi daha da zora sokuyor. Üretici, ‘Devlet önce yerli …

Ülker Bisküvi’de (ULKER) Ali Ülker’in yerine geçecek isim belli oldu

Ülker Bisküvi Sanayi A.Ş. (ULKER) tarafından 9 Mayıs 2025 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirimde Üst Yönetim Değişikliği hakkında açıklama yapıldı.

Fed yetkilisinden kritik tarife uyarısı

Fed Guvernörü Michael Barr, tarifelerin yüksek enflasyon ve işsizlik yaratabileceği uyarısında bulundu.

Lise öğrencileri aldıkları eğitimle okuldaki serada sebze yetiştiriyor

Yozgat’ın Kadışehri ilçesindeki Şehit Doğan Özpolat Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri, serada sebze üreterek aldıkları eğitimi uygulama imkanı buluyor.

Teknoloji devi 10 bin kişiyi işten çıkaracak

Teknoliji devi Panasonic Holdings, Japonya’daki çalışanları da dahil olmak üzere 10 bin kişiyi işten çıkaracağını bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir