Usta yönetmen Ali Özgentürk Beyoğlu’nda son yolculuğuna uğurlandı

Ali Özgentürk Son Yolculuğuna Uğurlandı

Beyoğlu’nda düzenlenen törene usta yönetmen Ali Özgentürk’ün ailesi, dostları ve sanat dünyasından birçok tanınmış isim katıldı. Törende, Özgentürk’ün kızı Simay Özgentürk, babasının tabutuna karanfil bırakırken gözyaşlarını tutamadı. Simay Özgentürk, “Babamın mirası sinemayla yaşayacak,” sözleriyle duygusal anlara damga vurdu.

“Ailemizin Öğretmeni”

Gazeteci ve yazar kardeşi Nebil Özgentürk, ağabeyinin son günlerine dair yaptığı açıklamada, “Çok uğraştık ama akciğer enfeksiyonunu yenemedi. Kolunun altında 60 proje vardı, hepsini gerçekleştiremeden gitti. O bizim ailemizin öğretmeniydi,” şeklinde konuştu.

“Toplumsal Sinemanın Kapanışı”

Oyuncu Nur Sürer, törende yaptığı konuşmada, “Ali Özgentürk’ün kaybı sadece bir sanatçının değil, bir dönemin kapanışıdır. Toplumsal sinema kapısını maalesef kapattık,” şeklinde ifade etti.

Özgentürk’ün yakın dostlarından Menderes Samancılar duygularını, “Ali ağabey bizim sektörümüzün koca bir okyanusuydu. Onun gibi insanlar kolay yetişmiyor,” sözleriyle dile getirdi. Halil Ergün ise, “Yapacak çok şeyi vardı ama hayat izin vermedi. Onu kaybetmek beni derinden sarstı,” şeklinde ifade etti.

1979 yapımı “Hazal” filmiyle sinema dünyasına giriş yapan Ali Özgentürk, Selvi Boylum Al Yazmalım, Balalayka, Yengeç Oyunu gibi unutulmaz eserlerle Türk sinemasının kilometre taşlarından biri haline geldi. Özgentürk aynı zamanda “Sevgi emektir” repliğiyle hafızalara kazınan Selvi Boylum Al Yazmalım’ın da senaristiydi.

Related Posts

Özgür Özel’den Kurban Bayramı çağrısı! Hissesini o vakfa bağışlayacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kurban Bayramı bağışını nereye yapacağını açıkladı

MSB’den Bakırhan’ın korucularla ilgili sözlerine tepki: Milletimizin dayanışma ruhu karşısında beyhude bir çaba olmaktan öteye geçmez

MSB’den Bakırhan’ın korucularla ilgili sözlerine tepki: Milletimizin dayanışma ruhu karşısında beyhude bir çaba olmaktan öteye geçmez

Adana’da IŞİD üyelerine para aktardığı belirlenen 2 kişi tutuklandı

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terörizmin finansmanının önlenmesine yönelik soruşturması kapsamında şüpheliler A.G. ve C.K’nin banka hesapları incelemeye alındı.

Trump’tan sonra AB de eyleme geçti: Suriye’ye olan yaptırımlar kalkacak

Avrupa Birliği, Suriye’ye yönelik yaptırımları daha da gevşetmeye hazırlanıyor. ABD Başkanı Trump’ın kaldırma sinyali verdiği yaptırımlar için AB’de de hareketlenme başladı. Kaja Kallas’ın önerisi kabul edilirse, Suriye’nin yeniden inşası için daha fazla bakanlık ve kuruma fon sağlanabilecek.

İmamoğlu’ndan öğrencilere: Az kaldı, gidiyorlar, bu onların son şımarıklıkları

Ekrem İmamoğlu tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için mesaj paylaştı.

Rusya-Ukrayna barışında İstanbul perdesi: Rus heyet, Türkiye’ye geldi; Ukrayna heyetiyle görüşme Dolmabahçe’de olacak

Rusya-Ukrayna barışında İstanbul perdesi: Rus heyet, Türkiye’ye geldi; Ukrayna heyetiyle görüşme Dolmabahçe’de olacak