UNICEF: Yeni yıl Gazze’deki çocuklar için daha fazla ölüm ve acı getirdi

UNICEF’ten Gazze’deki Duruma İlişkin Değerlendirme

UNICEF, Gazze’deki son gelişmeler hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) İcra Direktörü Catherine Russell, Gazze’deki çocuklar için yeni yılın, saldırılar, yoksulluk ve artan soğuk hava nedeniyle daha fazla ölüm ve acı getirdiğine dikkat çekti. Russell, “Bir ateşkes artık gecikmiş bir zorunluluktur. Birçok çocuk hayatını kaybetti veya sevdiklerini kaybetti. Yeni yıl trajik bir şekilde başladı.” şeklinde konuştu.

Açıklamada, yeni yılın ilk 7 gününde en az 74 çocuğun hayatını kaybettiği belirtilirken, kış şartlarıyla birlikte barınma koşullarının yetersizliğinin çocuklar için ciddi bir tehdit oluşturduğuna vurgu yapıldı.

  • 1 milyondan fazla çocuğun derme çatma çadırlarda yaşadığı
  • 15 aylık süreçte birçok ailenin yerinden edildiği

Gazze’de çocukların aşırı risklerle karşı karşıya olduğu belirtilirken, “26 Aralık’tan bu yana 8 yenidoğan ve bebek, hipotermi nedeniyle yaşamını yitirdi. Küçük çocuklar için vücut sıcaklığını düzenleyememek ciddi bir tehdit oluşturuyor.” uyarısı yapıldı.

Gazze’deki insani durumunun kontrol edilemez olduğu açıklamada, giren yardım tırlarının ihtiyaçları karşılamaktan uzak olduğunun altı çizildi.

Kısıtlı sayıda faaliyet gösteren hastanelerin ihtiyaçları karşılayamaz durumda olduğu ve sivil altyapının tahrip edilmesiyle ailelerin gıda, temiz su, hijyen ve sağlık hizmetlerine erişiminin daha da zorlaştığı belirtildi.

İsrail tarafından düzenlenen baskının ardından işlevsiz hale gelen Kamal Advan Hastanesi’nin, Gazze’nin kuzeyinde pediatri bölümü bulunan tek hastane ve işleyen tek tıbbi tesisi olduğu ifade edilirken, hastanenin kullanılamaz hale gelmesinin bölgedeki zaten kritik durumdaki tıbbi hizmetleri daha da olumsuz etkilediği vurgulandı.

Related Posts

Otomobil elektrik direğine çarptı: 2 ölü,1 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde elektrik direğine çarpan otomobilin sürücüsü Ali Şahin (22) ile yanındaki Umut Cırban (19) öldü, Ali Özsan ise yaralandı.

Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye kötü haber

Avrupa Komisyonu’nun 2023 ve 2024 yıllarına ait Türkiye raporları, Strasbourg’daki Genel Kurul oturumunda görüşüldü. Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, “2013’teki Gezi protestolarından sonra, Türkiye’deki demokratik standartlar açısından hiçbir olumlu gelişme yaşanmadı. Türkiye, demokratik standartlarda gerileyen tek aday ülke olarak açıkça öne çıkmaktadır” dedi.

Finlandiya’ya ait bir savaş uçağı düştü

Finlandiya Savunma Kuvvetleri, ülkenin kuzeyinde bir F/A-18 Hornet savaş uçağının düştüğünü duyurdu.

Türk Kızılayı İsrail’in ablukası altındaki Gazzelilere sıcak yemek dağıtımı yaptı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken bölgede yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Türk Kızılay Derneği’nin Gazze’deki şubesi, bölgedeki barınma merkezlerinde kalan yerinden edilmiş Filistinlilere sıcak yemek desteği sağlıyor.

Sivas’ta vahşet: İki kardeş evde boğazları kesilmiş halde ölü bulundu

Sivas’ta anneleriyle yaşayan Umutcan (22) ve Melisa Şimşek (16) kardeşler evlerinde öldürülmüş halde bulundu. Kesici aletle öldürülen iki kardeşten Melisa Şimşek’in ellerinin de arkadan bağlı olduğu belirlenirken, polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası toplumun İsrail’in pervasız saldırganlığına sessiz kalmaması küresel barışın gereğidir

İsrail’in Suriye, Lübnan ve Yemen’e yönelik saldırıları hakkında Dışişleri Bakanlığı açıklamada bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir