Uludağ’daki Otellerin Durumu Sorgulanıyor: Süre Uzatımı ve Tedbirler Eleştiriliyor

Bursa Uludağ’daki Otel Sorunları Gündemde

Bolu Kartalkaya’da yaşanan facianın ardından dikkatler, Bursa Uludağ’a çevrildi. 1945 yılından kalma eski otellerin Uludağ Dönüşüm Projesi çerçevesinde yenilenmesi gereken hale gelirken, siyasi boşluktan faydalanarak 50 yıllık süre uzatımı alındığı açığa çıktı. Bazı otellerin kaçak kat inşaatları sebebiyle davalarının sürdüğü belirtilirken, yıkım sürecinin atlanıp kaçak katlarda hizmet vermeye devam ettikleri iddialar arasında.

Diğer yandan, Uludağ’da olası bir afet durumunda hayatları emanet edilen ekipler, Bursa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı 3 grup, AFAD, JAK, UMKE, 112 Sağlık Personeli ve Karayolları ekipleridir.

Bolu Kartalkaya’da yaşanan trajedinin ardından Uludağ’daki oteller sorgulanırken, otellerin çoğunun 80 yıllık eski yapılar olduğu ortaya çıktı. Uludağ Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılması gereken otellerin süresi uzatılarak proje rafa kaldırıldı ve oteller 50 yıl daha hizmet verebilme imkanı buldu.

Geçtiğimiz yıl yayınlanan genelgeyle, 2007’den önce itfaiye raporu almış otellerden tekrar rapor almaları istendi. Uludağ’daki otellerin itfaiye ekibi ve sağlık personeli açısından Kartalkaya otellerine nazaran daha avantajlı olduğu belirtilirken, otellerin acil durumlara karşı daha hazırlıklı olması gerektiği vurgulandı.

Uludağ Otelleri Birliği’nin sezonluk yangın müdahale ekipleri kiralaması önerilirken, bu sayede müdahale kapasitesinin artırılabileceği ifade edildi. Ayrıca sezonluk itfaiye hizmeti veren firmaların da bulunduğu belirtildi.

Sorunlu otel yapıları ve alınması gereken önlemler konusunda hala bir kararın alınmadığı Uludağ’da, otel sahipleri ve yetkililerin bir araya gelerek güvenlik tedbirlerini artırmaları gerektiği belirtildi. – BURSA

Related Posts

Trump işi gücü bıraktı: TikTok için Çin’e gidiyor

Trump, TikTok’un satışına ilişkin Çin’le ön anlaşmaya varıldığını açıkladı. Pazartesi ya da Salı günü görüşmelere başlayacağını söyleyen Trump, “Anlaşma hem Çin hem bizim için iyi” dedi.

CHP’li Antalya, Adıyaman ve Adana büyükşehir belediyelerine operasyon… CHP’li Şahbaz’dan iktidara ‘cunta’ mesajı: ‘Darbenin yeni ve ağır bir dalgası!’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP’li belediyelere yönelik son operasyon ve gözaltılara tepki göstererek, “Bütün bunlar, ülkeye çöken sarayın 19 Mart cuntacıları ile gerçekleştirdiği devam eden darbenin yeni ve ağır bir dalgası. Ama sizin cuntanıza teslim olmuyoruz. Darbenin karşısında, Belediye Başkanlarımızın, halkımızın iradesinin yanındayız” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nda yangınlarla ilgili dikkat çeken paylaşım

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıkan orman yangınları ile mücadele eden İtfaiye ekiplerine dikkat çektiği bir paylaşım yaptı

AKP’li Güler’i çileden çıkaran soru: ‘Ya bir önce teşekkür edin!’

AKP Grup Başkanı Güler, basın toplantısında gazetecilerin zeytinliklerle ilgili sorusuna çok sinirlendi.

Son Dakika… MSB açıkladı: ‘Son 1 haftada 3 PKK’lı terörist teslim oldu’

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin devam eden operasyon ve arama-tarama faaliyetleri kapsamında son bir haftada; 3 PKK’lı terörist teslim olmuş, Pençe-Kilit başta olmak üzere operasyon bölgelerinde teröristlere ait barınak, sığınak ve mağaralarda tespit edilen çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi kullanılamaz hâle getirilmiştir” dedi.

Rusya’dan vatandaşlarına Azerbaycan çağrısı: Temkinli olun

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan’da bulunan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan Rus vatandaşlarına yönelik uyarılar yer aldı. Azerbaycan’a seyahat edecek Rus vatandaşlarının “ülkedeki durumu” dikkate almaları …