Telefonun ömrünü 10 yıla çıkarıyor: Tek bir özelliği kapatmak yeterli

Telefonunuzun Bataryasını Uzun Süre Kullanmanın Yolları

Akıllı telefonlar, arka planda sürekli çalışan uygulamalar ve yazılımlar ile bataryayı zorlar. Bu durum özellikle telefonların otomatik yazılım güncellemelerini sürekli olarak indirmesinden kaynaklanıyor. Her yeni güncelleme, cihazın belleğini kullanarak işlemciyi zorlar ve bataryanın ömrünü kısaltır.

Telefonunuzun bataryasını uzun süre kullanmak için yapmanız gereken aslında çok basit: arka planda çalışan uygulamaları sürekli güncel tutmak yerine belirli özellikleri kapatmak. Bu küçük değişiklik bataryanın ömrünü uzatmanın anahtarı olabilir.

Ayrıca, sürekli olarak açık kalan uygulamalar cihazın işlem gücünü arttırarak telefonun ısınmasına ve bataryanın daha hızlı tükenmesine neden olabilir.

Telefonunuzdaki Hangi Özellikleri Kapatmalısınız?

Telefonunuzdaki otomatik yazılım güncellemelerini ve arka planda çalışan uygulamaları kapatmak bataryayı büyük ölçüde koruyabilir. Bunun yanı sıra, bazı uygulamaların konumunuzu sürekli takip etmesi veya arka planda mobil veri kullanması da bataryayı hızla tüketebilir.

Otomatik Yazılım Güncellemelerini Kapatın:

Telefonunuzun ayarlarından, yazılım güncellemelerinin otomatik olarak indirilmesini engelleyerek sadece gerektiğinde manuel olarak güncellemeleri yapabilirsiniz. Bu sayede bataryayı koruyabilirsiniz.

Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatın:

Uygulama ayarlarından arka planda çalışan uygulamaları kontrol ederek işlemciyi meşgul etmelerini engelleyebilir ve bataryayı koruyabilirsiniz.

Konum Takibini ve Veri Kullanımını Kısıtlayın:

Özellikle konum servislerini sadece ihtiyaç duyduğunuzda kullanın ve sürekli internet bağlantısı gerektiren uygulamalarda mobil veri kullanımını sınırlayarak batarya tasarrufu sağlayın.

Bu basit adımları takip ederek telefonunuzun ömrünü uzatın ve cihazınızın performansını arttırın. Yavaşlayan, ısınan ve hızla tükenen batarya sorunlarından kurtulmak için yapmanız gereken birkaç küçük değişiklikle mümkün olabilir.

Related Posts

Geminin dümeninden bilinmeyen yaşam formu çıktı: Bilim dünyası şaşkın

ABD’nin Ohio eyaletinde Erie Gölü’nde araştırma yapan bir gemide keşfedilen gizemli siyah madde, bilim dünyasında heyecan uyandırdı. DNA analizleri sonucunda tanımlanamayan dizilere rastlanan bu madde, şimdilik “ShipGoo1” adıyla anılıyor.

Hep merak edilmiştir: SIM kartlarının köşesi bu yüzden eksikmiş

SIM kartlarının köşesinin neden eksik olduğunu hiç merak ettiniz mi? Kartlardaki o tasarım eksikliğinin ne işe yaradığı ortaya çıktı. Meğer hata yapmayı engelliyormuş.

Mario Kart World güncellendi, oyuncular çileden çıktı

Oyun dünyasının devlerinden Nintendo’nun popüler oyunu Mario Kart World için yayınladığı 1.1.2 numaralı son güncelleme, oyuncular arasında geniş çaplı bir tartışma ve rahatsızlık yarattı. Güncellemenin getirdiği en büyük değişiklik, çevrimiçi modda …

Bir bakteri kadar hafif, atom kadar küçük… Bilim insanları uyardı: Herkesin evinde olabilir

Evrenin en gizemli yapılarından olan kara delikler, sadece uzak galaksilerde değil, doğrudan evimizin içinden bile geçiyor olabilir. Bilim insanlarına göre, “ilksel kara delikler” olarak adlandırılan mikroskobik kara delikler, karanlık maddenin gizemini çözmede kritik bir rol oynayabilir.

Rahvan atları şampiyonluk için koştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu iş birliğiyle Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 125 rahvan atı ve sporcunun katılımıyla düzenlenen ‘Geleneksel Rahvan At Yarışları’, çekişmeli anlara sahne oldu.

Mark Zuckerberg “Süper Yapay Zeka” için özel bir ekip kuruyor!

Meta çatısı altında kurulacak olan bu yeni ekibin başında bizzat Mark Zuckerberg yer alacak.