Sağlıkta yeni dönem; muayene katılım payları 10 kat artırılırken, bazı raporlardan ücret alınacak

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda Değişiklikler Yapıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen yeni kanun tasarısıyla, ayakta tedaviler için doktor ve diş hekimi muayenelerinde katılım payı 20 TL’ye yükseltildi. Yeni düzenlemelerle aile hekimleri tarafından verilen bazı sağlık raporları da ücretli hale getirildi. Bu değişikliklerle beraber, sağlık hizmetlerinin ticarileşmesine ve vatandaşların sağlık hizmetlerine erişiminde zorluklar yaşanacağı belirtiliyor.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı’nın katkı paylarını on kata kadar artırma yetkisi de yeni düzenlemeyle dikkat çekiyor. Sağlık çalışanları ve tabip odaları, yapılan bu artışın hasta vatandaşlar için ağır bir mali yük oluşturduğunu ve ekonomik krizin faturasının halka kesildiğini belirtiyor. Türk Tabipleri Birliği yetkilileri ise, aile hekimlerinin sevk ettiği hastalar için muayene ücretlerinde yapılacak yüzde 50 indirimin, aile hekimlerine yönelik talebi artırarak randevu bulma krizini daha da ağırlaştırabileceğini ifade etti.

CHP Bursa Milletvekili ve Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. Kayıhan Pala, ayakta tedaviler için katılım payının eskiden 2 TL iken şimdi 20 TL’ye çıkarıldığını ve bu durumun vatandaşlar için büyük bir mali yük oluşturacağını dile getirdi. Yeni düzenlemelerle beraber, ehliyet gibi bazı özel raporlar için de ücret alınacak ve toplanan bu ücretler döner sermayeye eklenecek. Aile hekimleri, mesai saatleri dışında da ücretli muayene yapabilecekler.

Komşularını Rahatsız Etti, Opera Yarışmasında Birinci Oldu

Güneş Uluçay, Türkiye’de opera sanatçısı olmayı anlattı

Related Posts

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Organ Nakli Yasası 46 yıl önce çıktı: Haberal’dan organ bağışı çağrısı

Organ Nakli Yasası’nın çıkmasının üzerinden 46 yıl geçti.

Ağızdan nefes almak sadece boğazı kurutmuyor! Dişleri de çürütüyormuş, iki kat riskli

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.

Mısır’da bir ilk: Yaşam Boyu Başarı Ödülü Haberal’a verildi

Prof. Dr. Mehmet Haberal Mısır’da ilk kez bir bilim insanına verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Hamilelik Öncesi 10 Uyarı

Hamilelik süreci sadece anne karnındaki bebeğin gelişimini değil, aynı zamanda annenin fiziksel ve duygusal sağlığını da etkileyen çok yönlü bir dönem.

4 yıl boyunca ben sandı, kanser çıktı! ‘Sakın yapmayın, kolumun bir kısmı alındı’

Cilt kanseri, erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen, ancak ihmal edildiğinde ölümcül olabilen bir hastalık. Dublin’de yaşayan 46 yaşındaki Jane Murray’in hikâyesi bu gerçeği ortaya koyuyor. Kolundaki işareti görmezden gelen kadın, cilt kanseri olduğunu öğrendi. İşte sürecin detayları.