Sabah Gazetesi Net Rakam Verdi: Emekli Bayram İkramiyesi İçin 500, 750 ve Bin Lira Arasından Seçim Yapıldı

Emekliler Bayramda Ne Kadar İkramiye Alacak?

Yeni yılda maaş zammından umduğunu bulamayan emekliler için bayram ikramiyesi önemli bir gelir kaynağı olmaya devam ediyor. Geçen sene Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda 3 bin lira, toplamda ise 6 bin TL ikramiye alan emekliler, bu sene ne kadar ikramiye alacaklarını merakla bekliyor.

Sabah gazetesinden Zübeyde Yalçın’ın haberine göre, emekli bayram ikramiyesi için masada 3 farklı rakam bulunuyor. Masada konuşulan rakamların 500, 750 ve bin lira olduğu ifade ediliyor. Ancak emekliler, yine beklediklerini bulamayacakları endişesi yaşıyorlar.

Emekli bayram ikramiyesinin ne kadar olacağı konusunda resmi bir açıklama bekleniyor. 2025 maaş zamlarının beklentileri karşılamadığı bir dönemde emekliler, bayram ikramiyeleriyle maddi sıkıntılarını bir nebze olsun hafifletmeyi umuyorlar.

Emekliler, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı’nda ikramiye alıyorlar. Geçen sene bu miktar 3 bin TL idi, yani emekliler toplamda 6 bin lira ikramiye almışlardı.

Şimdi ise Ramazan Bayramı yaklaşırken “Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?” sorusu merak konusu. Tahminler sıralanırken Sabah gazetesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ikramiye konusundaki talimatını aktardı.

Masadaki rakamlar emeklileri üzecek cinsten: 500, 750 ve bin TL.

Sabah gazetesinin haberine göre, 3 bin liralık bayram ikramiyesini artıran yasa teklifi, 10 Mart Pazartesi günü TBMM Başkanlığı’na sunulacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla bir araya gelen bakanlar, emekli bayram ikramiyesinin artırılması için 3 farklı rakam üzerinde durdu.

500 lira, 750 lira ve bin lira olarak belirlenen rakamlar arasından, emekli bayram ikramiyesinin bin lira artırılmasına karar verildi. Böylece ikramiye 4 bin TL’ye çıkarılacak ve emekliler, iki bayramda toplamda 8 bin lira ikramiye almış olacaklar.

Bin liralık artış için uzun tartışmalar yapıldı.

Haberde dikkat çeken bir diğer nokta, toplantıda bin liralık artış için uzun süreli tartışmaların yaşanmış olması. Emeklilerin memnuniyetini sağlayacak bir rakam üzerinde uzlaşılması önemseniyor. Karar sürecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bırakılacağı belirtiliyor. 10 Mart Pazartesi günü sunulacak yasa teklifinde ikramiye konusunun yer alması bekleniyor. Gelecek hafta ise torba yasa teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda ele alınacak.

Related Posts

SÖZCÜ TV’nin karartıldığı 2. gün: ‘SIlah bırakma’ adı altında neler oluyor?

Siyasetçi Oktay Vural, PKK ve uzantılarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Vural, silah bırakma süreci ve bu konunun perde arkasında yaşananları Serap Belovacıklı’ya anlattı.

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.

Bu marka krakerler geri çağrılıyor: Etikette büyük hata

Amerika Birleşik Devletleri’nde, popüler atıştırmalık markası Ritz’in fıstık ezmeli krakerleri yanlış ambalajlama nedeniyle ülke genelinde acil olarak geri çağrıldı.

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef aldı: Sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef aldı: Sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti

Şaibede çember daralıyor

Yeni Şafak Gazetesi’nin 9 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… 42 ilde 221 üretici pazarı hizmette Aracıyı ortadan kaldırarak üreticinin doğrudan tüketiciyle buluştuğu üretici pazarlarının sayısı artıyor. 43 ildeki …