RTÜK’ten 5 medya kuruluşuna İBB cezası

RTÜK, Kanallara Yayın İhlali Cezaları Verdi

RTÜK’ün Üst Kurul toplantısı bugün yapıldı ve Halk TV, Szc TV, Tele1, Now TV ve Akıllı TV kanallarına yayın ihlalleri nedeniyle yaptırım kararı çıktı. Toplantıda CHP İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt’un Halk TV’de ‘Rota’ programındaki argo ve küfürlü ifadeleri sebebiyle ceza aldı.

RTÜK açıklamasında, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturmasıyla ilgili bazı kanalların 6112 sayılı Kanun’a aykırı hareket ettiği ve buna yönelik cezaların Üst Kurul toplantısında belirlendiği ifade edildi.

Üst Kurul toplantısında Szc TV’deki ‘Öncesi Sonrası’ ve Tele1’deki ’18 Dakika’ programlarına İslam aleyhine ifadeler içeren cezalar verildi. Programlarda yapılan yorumların hukukun üstünlüğü ve tarafsızlık ilkelerine aykırı olduğu belirtildi.

6112 sayılı Kanun’un 8. maddesine uymayan yayınlar için yayın durdurma ve idari para cezaları uygulandı. Ayrıca Akıllı TV’ye de yayınlarında belirli koşullara uymadığı için ceza verildiği açıklandı.

KAYNAK: DHA

Related Posts

Dr. Dt. Hasan Boğa, “Hep birlikte iyileşeceğiz”

Adana ve Hatay Dişhekimleri Odası, Çukurova Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı birlikteliği ile Konteyner Kentte yaşam mücadelesi veren çocuklara ağız diş sağlığı bilgilendirmesi yapıldı. Depremzede çocukların ömür boyu sağlıkla gülmeleri için eğitim verilerek güzel bir gün geçirmeleri sağlandı.

Putin’den 3. kez ateşkes ilanı! ‘Görüşmeler İstanbul’da yapılsın’

Putin konuşmasında “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yarın bir görüşme planladıklarını söyleyerek, “Türkiye barış için çok çabaladı. 15 Mayıs Perşembe günü İstanbul’da görüşmelere hemen başlamayı öneriyoruz.” dedi. Rusya Devlet Başkanı Putin …

Dışışleri Bakanlığı: Pakistan-Hindistan ateşkesinden memnunuz

Dışişleri Bakanlığı Pakistan ve Hindistan’ın ateşkes ilan etmesini memnuniyetle karşıladı.

Adana’da dehşete düşüren olay: Çöpten çocuk kafatası çıktı!

Adana’da apartman görevlisi, çöpleri dökerken konteynerde kağıda sarılı bir insan kafatası buldu. Bir çocuğa ait olduğu değerlendirilen kafatası Adli Tıp Kurumu’na gönderilirken, polis geniş çaplı inceleme başlattı.

Erişim engelinin ardından… Ekrem İmamoğlu’ndan Van mitingine çağrı!

Silivri’de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, X hesabına erişim engeli getirilmesinin ardından Instagram hesabından CHP’nin 10 Mayıs’ta Van’da gerçekleştireceği mitinge çağrıda bulundu.

Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi önerdi

Trump, Çin’e uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi önerdi