O sanatçılar için savcılıktan sonra Maliye de harekete geçti: Hesapları didik didik

Kayıt dışı ekonomiyle mücadele çerçevesinde başlayan denetimler sürüyor. Her sektörde ve her meslekte incelemelerini sürdüren Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ekipleri, beyan edilen gelirle harcamalar arasındaki uyumsuzluğu mercek altına alıyor.

O denetim ekipleri geçtiğimiz günlerde sanatçıları da mercek altına almıştı. Yaklaşık 150 sanatçının gelirleri ile beyanları arasında uyumsuzluk tespit edildiği belirtiliyor. Aralarında dizi oyuncuları, ses sanatçıları, film yıldızları da olan ünlülerin hesapları didik didik inceleniyor.

Risk Analizi Değerlendirme ve Araştırma (RADAR) Sistemi’ne takılan ünlülerin banka hesaplarına gelen tutarlar ile Maliye’ye beyan ettikleri arasında önemli ölçüde farklar tespit edildi. Devletten gizlenen paranın 1 milyar 500 milyon lira olduğu sanılıyor.

İktidara yakın Sabah Gazetesi o 150 ünlüden bazılarının isimlerini yazdı. Sabah’ın haberine göre 150 kişilik listede Serenay Sarıkaya, Halit Ergenç, Duman, Mert Demir, Bergüzar Korel, Hadise, Gülşen, Melike Şahin gibi isimler yer alıyor.

İKİ LİSTE NEREDEYSE AYNI

Adı sızdırılan ünlülerin neredeyse tamamı, Ayşe Barım soruşturmasında ifade veren ünlüler. Barım soruşturması Serenay Sarıkaya ile Mert Demir arasında reklam ilişkisi iddiasıyla başlamış, Serenay Sarıkaya’nın ifadesi alınmıştı.

Ayşe Barım, bu suçlamaların ardından Gezi eylemlerini yönlendirdiği suçlamasıyla tutuklanmış, aynı soruşturmada Halit Ergenç ve Bergüzar Korel’in de ifadesi alınmıştı. Ergenç ve Rıza Kocaoğlu hakkında yalancı tanıklık suçlamasıyla dava açılmıştı.

Soruşturma Gezi eylemlerinin topluca soruşturulduğu bir sürece dönüşürken, o dönem Gezi’de olan ancak daha sonra iktidarı destekleyen ünlülerin kapsam dışı tutulması eleştiri konusu olmuştu.

Related Posts

İsrail hava sahasını yeniden uçuşlara açtı

İşgalci İsrail, İran’ın misilleme saldırıları nedeniyle hava sahasını kapatmasının ardından ateşkes sonrası yeniden uçuşlara açtı.

İsrail’in saldırılarını bitireceği tarih belli oldu

İran’a karşı saldırılarını sürdüren İsrail’in hedeflerine büyük oranda ulaştığı ve hafta sonunda savaşı bitirmeyi planladığı belirtildi.

BM Genel Sekreteri Guterres, Şam’da kiliseye düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı

BM Genel Sekreteri Guterres, Şam’da kiliseye düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadı

Balkondan düşen bebek ağır yaralandı

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde binanın 1’inci katındaki balkonda oynarken beton zemine düşen 1,5 yaşındaki Züleyha K., ağır yaralandı.

İsrail Tahran’ı vurdu! Güvenlik birimleri hedef alındı

İsrail ordusu, İran’ın başkenti Tahran’da sürdürdükleri hava saldırılarında İran’ın güvenlik birimlerini hedef aldıklarını öne sürdü. İsrail Ordu Sözcüsü Effie Defrin, yaptığı basın toplantısında, İsrail savaş uçaklarının Tahran’da Devrim Muhafızları …

Milyonlarca veri sızdırıldı, listede yok yok! İşte Türkiye’de de milyonlar tarafından kullanılan o platformlar

Dünya genelinde milyonlarca kullanıcıyı etkileyen dev veri sızıntısı büyük paniğe neden oldu. Türkiye’de yaygın olarak kullanılan birçok dijital platform da listede yer alıyor. Uzmanlar uyarıyor: Hesaplarınızı hemen kontrol edin!