Pakistan’da Haziran ayından beri devam eden şiddetli muson yağmurları sonucunda yaşamını yitirenlerin sayısı 279’a ulaştı.
Pakistan’da Haziran ayından itibaren devam eden şiddetli muson yağmurları, ülkenin çeşitli bölgelerinde can ve mal kayıplarına neden olmaya devam ediyor. Hayber Pahtunhva, Pencap, Sind ve Belucistan gibi eyaletlerde yaşanan yoğun yağışlar sonucunda yaşamını yitirenlerin sayısı 279’a ulaştı.
Pakistan Ulusal Afet Yönetimi Kurumu (NDMA) tarafından yapılan açıklamaya göre, şiddetli yağışların etkisiyle 676 kişi yaralanırken, en çok can kaybı Pencap’ta 151, Hayber Pahtunhva’da 64, Sind’de 25 ve Belucistan’da 20 olarak kaydedildi. Ülkenin kuzeyindeki Gilgit Baltistan’da ise 9, başkent İslamabad’da 8, Azad Keşmir’de ise 2 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Yağışlar nedeniyle toplamda 1553 yapının zarar gördüğü ve 374 hayvanın telef olduğu rapor edildi. Yetkililer, özellikle sel riski taşıyan ve düşük rakımlı bölgelerde yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Güney Asya’da her yıl Haziran-Eylül döneminde etkili olan muson yağmurları, Pakistan’da geniş çapta doğal afetlere yol açarak yaşamı olumsuz etkiliyor.