Kocaeli’de peş peşe patlamalar: 14 yaralı

Kocaeli’de Ardı Ardına Doğal Gaz Patlamaları Meydana Geldi, Yaralılar Var

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde meydana gelen doğal gaz kaynaklı patlamada 13 kişi yaralanırken, aynı ilçede ikinci bir doğal gaz kaynaklı patlama daha yaşandı. İkinci patlamada ise bir kadının hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

Abdi İpekçi Mahallesi 1524 Sokak üzerinde bulunan 4 katlı binanın birinci katındaki dairede şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın ardından yapılan ihbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, AFAD ve polis ekipleri yönlendirildi. Patlamada yaralanan 13 kişi itfaiye ekiplerince binadan çıkarılıp, sağlık görevlilerine teslim edildi. Yaralılar sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından çevre hastanelere kaldırılırken, üst katlarda oturan bazı apartman sakinleri de binayı saran dumandan etkilendi. Patlamada yaralananların durumunun iyi olduğu öğrenilirken, binanın önünde park halinde bulunan araçlar da zarar gördü.

AYNI İLÇEDE İKİNCİ PATLAMA

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde meydana gelen ilk patlamanın ardından Özhan Mahallesi Osmangazi Sokak üzerinde bulunan 3 katlı binanın giriş katında da doğal gaz kaynaklı patlama meydana geldi. Patlamanın ardından olay yerine itfaiye, polis ve AFAD ekipleri sevk edildi. Patlamada bir kadının hafif şekilde yaralandığı öğrenildi.

PATLAMA ÇALIŞMA ESNASINDA MEYDANA GELDİ İDDİASI

Öte yandan, Darıca ilçesinde gün içerisinde 14 mahallede doğal gaz kesintisinin yaşandığı ve ekiplerin kesintinin nedenini belirlemek için bölgede çalışma yaptığı sırada patlamanın meydana geldiği ileri sürüldü.

VALİ İLE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, patlamaların ardından olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, ilk patlamaya ilişkin “Darıca ilçemizde doğal gaz kaynaklı olduğunu düşündüğümüz bir yangın ve patlama meydana geldi. 4 katlı bir apartmanda şu ana kadar 13 vatandaşımızın yaralı olarak hastanelere sevkini sağladık. Ölümüz yok. Apartmanda, dairelerde kalan herhangi bir şahıs yok. İtfaiye teşkilatımız, AFAD çalışmasını yaparak tüm daireleri boşaltmış vaziyette. Doğal gaz kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Ağır yaralı olmadığı şeklinde bilgimiz var” ifadelerini kullandı.

Related Posts

CHP’den Özgür Özel’e soruşturma açılmasına tepki: Soruşturma açacağınıza yüreğiniz varsa getirin sandığı

CHP’den Özgür Özel’e soruşturma açılmasına tepki: Soruşturma açacağınıza yüreğiniz varsa getirin sandığı

Özgür Özel’den AKP ve MHP seçmenine çağrı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi. Özel, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, AKP ve MHP seçmenine seslenerek, “Ben bu kötülükten AKP ve MHP’nin, Anadolu’nun pırıl pırıl insanları olan seçmenlerinin vicdanına sığınırım” dedi.

Bakan Uraloğlu duyurdu: Çamlıca Kulesi’ne benzer verici kuleler 30 şehre kurulacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çamlıca ve Çanakkale’deki verici kule modellerinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılacağını açıkladı. ’30 İl Ortak Kule Altyapısı Projesi’ kapsamında, Çamlıca Kulesi’ne benzer televizyon ve radyo verici kulelerinin 30 büyükşehirde inşa edileceği belirtildi.

Motosikletli şüphelinin valizinden kilolarca uyuşturucu çıktı

Yalova’da polis ekiplerinin durdurduğu motosikletin sürücüsü A.E.’nin valizinde, 3 kilo 750 gram skunk ele geçirildi.

Trump işi gücü bıraktı: TikTok için Çin’e gidiyor

Trump, TikTok’un satışına ilişkin Çin’le ön anlaşmaya varıldığını açıkladı. Pazartesi ya da Salı günü görüşmelere başlayacağını söyleyen Trump, “Anlaşma hem Çin hem bizim için iyi” dedi.

CHP’li Antalya, Adıyaman ve Adana büyükşehir belediyelerine operasyon… CHP’li Şahbaz’dan iktidara ‘cunta’ mesajı: ‘Darbenin yeni ve ağır bir dalgası!’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, CHP’li belediyelere yönelik son operasyon ve gözaltılara tepki göstererek, “Bütün bunlar, ülkeye çöken sarayın 19 Mart cuntacıları ile gerçekleştirdiği devam eden darbenin yeni ve ağır bir dalgası. Ama sizin cuntanıza teslim olmuyoruz. Darbenin karşısında, Belediye Başkanlarımızın, halkımızın iradesinin yanındayız” ifadelerini kullandı.