Kelkit Merkezli 4.2 Büyüklüğündeki Deprem Normal, Korkulacak Bir Durum Yok

Kelkit Merkezli 4.2 Büyüklüğündeki Deprem Hakkında Uzmanlardan Rahatlatıcı Açıklama

Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Sismoloji Ana Bilim Dalı’ndan Dr. Özgenç Akın, Kelkit merkezli yaşanan 4.2 büyüklüğündeki deprem hakkında açıklamalarda bulundu. Akın, depremin beklenen bir durum olduğunu vurgulayarak, şu anda endişe edilecek bir durum olmadığını belirtti.

Akın, depremin Erzincan’daki büyük fay hattında olmadığını belirterek, “4.2 büyüklüğündeki bu deprem, Kelkit’in güneydoğusunda meydana geldi. Bu bölge aktif fay hatlarının kesiştiği bir nokta ve benzer büyüklükteki depremlerin yaşanması normaldir. 1939 Büyük Erzincan depreminin olduğu fay segmentinde gerçekleşmedi. Bu tür büyük depremler yıllarca tekrarlanır, ancak şu anda endişe edilecek bir durum yok. Özellikle yerel yönetimlerin gerekli tedbirleri alması önemlidir. Depreme dayanıklı bir kent inşa etmek büyük bir hedefimiz olmalıdır” dedi.

Akın, dünyayı oluşturan levhaların sürekli hareket halinde olduğunu belirterek, bu hareketlerin depremlere neden olduğunu açıkladı. Aktif deprem kuşaklarının bulunduğu Asya’da benzer büyüklükte depremlerin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı – Bekir Koca

Related Posts

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Organ Nakli Yasası 46 yıl önce çıktı: Haberal’dan organ bağışı çağrısı

Organ Nakli Yasası’nın çıkmasının üzerinden 46 yıl geçti.

Ağızdan nefes almak sadece boğazı kurutmuyor! Dişleri de çürütüyormuş, iki kat riskli

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.

Mısır’da bir ilk: Yaşam Boyu Başarı Ödülü Haberal’a verildi

Prof. Dr. Mehmet Haberal Mısır’da ilk kez bir bilim insanına verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Hamilelik Öncesi 10 Uyarı

Hamilelik süreci sadece anne karnındaki bebeğin gelişimini değil, aynı zamanda annenin fiziksel ve duygusal sağlığını da etkileyen çok yönlü bir dönem.

4 yıl boyunca ben sandı, kanser çıktı! ‘Sakın yapmayın, kolumun bir kısmı alındı’

Cilt kanseri, erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen, ancak ihmal edildiğinde ölümcül olabilen bir hastalık. Dublin’de yaşayan 46 yaşındaki Jane Murray’in hikâyesi bu gerçeği ortaya koyuyor. Kolundaki işareti görmezden gelen kadın, cilt kanseri olduğunu öğrendi. İşte sürecin detayları.