İzmir Aliağa’da orman yangını

İzmir Aliağa’da Orman Yangınına 7 Uçakla Müdahale

İzmir Aliağa’da başlayan orman yangınına 7 uçakla müdahale ediliyor. Yangınla ilgili olarak İzmir Valisi Süleyman Elban ve Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri açıklamalarda bulundu.

Vali Elban, yangının Aliağa İlçesi Horozgediği Mahallesinde başladığını belirterek, olayın 25 Haziran 2025 Çarşamba günü saat 12.30’da gerçekleştiğini ifade etti. Ekiplerin hem havadan hem de karadan yangına müdahale ettiğini vurgulayan Elban, “7 uçak, 14 helikopter, 24 arazöz, 16 su ikmal aracı ve su tankeri, 6 dozer, 2 iş makinesi, 6 TOMA, 112 Acil Sağlık Ekipleri, emniyet ve jandarma ekipleri ile itfaiye ekipleri ve 450 personel yangınla mücadele ediyor. Tüm kurumlarımızın desteğiyle yangını kontrol altına almak için çalışıyoruz. Yangından etkilenen tüm İzmirli hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum,” dedi.

Orman Genel Müdürlüğü’nden Açıklama

Orman Genel Müdürlüğü yetkilileri de Aliağa Bozköy mevkiindeki orman yangınına karadan ve havadan müdahale ettiklerini belirtti. “Yangını en kısa sürede kontrol altına almak için çalışmalarımız devam ediyor,” açıklamasında bulundular.

Related Posts

İmamoğlu’nda yangınlarla ilgili dikkat çeken paylaşım

Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu çıkan orman yangınları ile mücadele eden İtfaiye ekiplerine dikkat çektiği bir paylaşım yaptı

AKP’li Güler’i çileden çıkaran soru: ‘Ya bir önce teşekkür edin!’

AKP Grup Başkanı Güler, basın toplantısında gazetecilerin zeytinliklerle ilgili sorusuna çok sinirlendi.

Son Dakika… MSB açıkladı: ‘Son 1 haftada 3 PKK’lı terörist teslim oldu’

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin devam eden operasyon ve arama-tarama faaliyetleri kapsamında son bir haftada; 3 PKK’lı terörist teslim olmuş, Pençe-Kilit başta olmak üzere operasyon bölgelerinde teröristlere ait barınak, sığınak ve mağaralarda tespit edilen çok sayıda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi kullanılamaz hâle getirilmiştir” dedi.

Rusya’dan vatandaşlarına Azerbaycan çağrısı: Temkinli olun

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycan’da bulunan veya bu ülkeye seyahat etmeyi planlayan Rus vatandaşlarına yönelik uyarılar yer aldı. Azerbaycan’a seyahat edecek Rus vatandaşlarının “ülkedeki durumu” dikkate almaları …

Bafra’da Tır ile traktör çarpıştı: 2 Yaralı

Samsun’un Bafra ilçesinde tır ile traktörün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı

CHP’li Tanrıkulu: Yargı takvimsel olarak AKP’nin gündemine göre hareket ediyor

Tanrıkulu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına yapılan operasyonun haberi birkaç gün önce ‘Sadece İstanbul değil, başka iller de var’ sözleriyle verilmişti.” düşüncesini dile getirdi.