Hamas, İsrail hükümetine seslenen bir rehinenin videosunu yayınladı: “Ateşkesi sağlayın”

Hamas, İsrail ile Ateşkes Görüşmeleri Devam Ederken İsrailli Rehinenin Yayınlanan Videosu

Hamas, İsrail ile devam eden ateşkes müzakereleri sırasında 19 yaşındaki İsrailli rehine Liri Albag’ın videosunu yayınladı. Videoda Albag’ın İsrail hükümetine anlaşmaya varması için seslendiği görülüyor. Albag, Hamas’ın 7 Ekim 2023’te bir askeri üsten kaçırdığı altı kadından biriydi ve üstte zorunlu askerliğini yapmaktaydı.

Videonun yayınlanmasının ardından Albag’ın anne ve babası, “kalplerinin parçalara bölündüğünü” dile getirerek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya “kendi çocukları orada gibi karar alması” çağrısında bulundu. Rehinelerin ailelerini temsil eden bir sivil toplum örgütü ise bütün rehinelerin eve getirilmesi için çabalamanın önemine vurgu yaptı.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Albag’ın ailesine seslenerek bütün rehinelerin evlerine dönene kadar ülkenin temsilcilerinin müzakere masasında kalacağını belirtti.

Ateşkes Görüşmeleri ve Son Gelişmeler

Daha önce İsrailli yetkililer, Hamas’ın bu tür videolarla psikolojik savaş yürüttüğünü belirtmişti. Geçen ay bir Filistinli yetkili, ateşkesin imzalanması ve rehinelerin geri gönderilmesi konusunda anlaşmaya neredeyse varıldığını ancak bazı pürüzlerin çözülmesi gerektiğini dile getirmişti.

ABD, Katar ve Mısır da Gazze’de ateşkesin sağlanması için arabuluculuk çabalarına tekrar başladı. Ancak Pazar günü İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarında 88 kişi hayatını kaybetti. Gazze’nin kuzeyindeki üç hastanenin İsrail ordusu tarafından kullanılamaz hale getirildiği aktarıldı.

Ayrıca ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’e 8 milyar dolarlık silah satışı yapmayı planladıklarını açıkladı ve bu kararın ABD Kongresi tarafından onaylanması gerekecek.


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa

Related Posts

3.5 ayda 18 kilo verdi, Murat Çalık’ın son fotoğrafı ortaya çıktı

İki kez kanser atlatan ve biyopside tespit edilen kitle nedeniyle ameliyat edilen tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın son fotoğrafı ortaya çıktı.

ABD Kuzey Koreli hacker Hyok’a siber saldırı yaptığı gerekçesiyle yaptırım kararı aldı

ABD, Kuzey Kore merkezli hacker grubu “Andariel” ile bağlantılı olduğunu belirttiği Song Kum Hyok’a, “kötü niyetli siber faaliyetlerde” bulunduğu gerekçesiyle yaptırım uyguladığını açıkladı.

Mısır’da korkutan yangın: Ölü ve yaralı sayısı açıklandı

Mısır’ın başkenti Kahire’de bir telekomünikasyon şirketinin veri merkezinde meydana gelen yangında 4 kişinin öldüğü, 22 kişinin yaralandığı açıklandı.

Srebrenitsa Soykırımı anısına yapılan “Barış Yürüyüşü” başladı

1995’te Bosna Hersek’te gerçekleşen olayda 8 bin 372 sivil hayatını kaybetmişti

Hande Fırat: Terörsüz Türkiye sürecinin en kritik 48 saati perşembe ve cuma yaşanacak

Gazeteci Hande Fırat Terörsüz Türkiye sürecinde kritik bir döneme girildiğini yazdı. Fırat, “En kritik 48 saati ise hafta sonuna doğru yani perşembe ve cuma günleri yaşanacak” dedi.

Grand Kartal Otel’in sahibi Halit Ergül aylık gelirini açıkladı, salon karıştı

78 kişinin hayatını kaybettiği otel yangını faciasına ilişkin dava başladı. Yanan Grand Kartal Otel’in sahibi Halit Ergül, duruşmada aylık gelirini açıklamasının ardından salon bir anda karıştı.