Erdoğan’dan CHP kurultayına soruşturma açıklaması: Bizi dahil etmeye kalkmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuşuyor. Erdoğan CHP’nin kurultayına, şaibeli olduğu iddiasıyla başlatılan soruşturmaya ilişkin, “Temennimiz ortaya dökülen pisliklerin ana muhalefette arınmaya ve temizliğe vesile olmasıdır. Bizim onların hançer siyasetiyle oyalanacak vaktimiz yok. Konu yargıda, bizi dahil etmeye kalkmasınlar” dedi.

Özgür Özel’i hedef alan Erdoğan, “Sayın Özel oturduğu koltuğun hakkını vermedi. Motor su kaynattı, hafıza error verdi” dedi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

MUHALEFET AÇIĞI VAR: Şu gerçeği çok net biçimde görebiliyoruz; Türkiye’de bit türlü kapanmayan muhalefet açığı vardır. Muhalefet yapıyoruz ambalajına sardıkları düşmanca eylemleriyle Türkiye’ye vakit kaybettirdiler. Biz 15 Temmuz gecesi göğsümüzü siper ederken bunlar keyif kahvelerini yudumlayarak seyrediyorlardı. Muhalefet de genel başkanlar değişti ama kendi halkına yabancı zihniyet de bir değişim yaşanmadı. CHP’de gelen gideni aratma Özel’le de değişmedi. CHP liderinin trajikomik hallerine baktıkça bu partiye oy veren vatandaşlarımıza biz üzülüyoruz.

MOTOR SU KAYNATTI: Yeni genel başkanla birlikte değişime dair umutlar yerini hayal kırıklığına uğradı. CHP’de gelen gideni aratıyor. Sayın Özel oturduğu koltuğun hakkını veremedi. Bu partiye oy veren vatandaşlarımız adına doğrusu biz üzülüyoruz. Peki sonunda ne oldu? Motor su kaynattı. Hafıza error verdi. Sayın Özel 85 milyona rezil rüsva oldu. Asıl şiir bilmezin kendisi olduğu ortaya çıktı. Bir şiir katliamına imza attı. Aklına her geleni söylemek, boş konuşmak, sürekli polemik peşinde koşmak akıllı bir siyaset değildir.

BAHÇELİ’YE GEÇMİŞ OLSUN DİLEĞİ: Muhalefetin engellemelerine prim vermeden bu yüce çatı altında Türkiye’ye aşkla hizmet edeceğiz. Unutmayınız bize oy versin veya vermesin her bir vatandaşın emaneti bizlerin omuzlarındadır. Cumhur İttifakı ortağımız Milliyetçi Hareket Partili dostlarımıza da teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Bahçeli’ye tekrar geçmiş olsun diliyorum. Sağlığına kavuşmasından dolayı duyduğumuz memnuniyeti özellikle ifade ediyoruz.

CHP KURULTAYI: Medyaya yansıyan iddiaların yenilir yutulur tarafı yok. Ana muhalefet cephesinde patlak veren iddiaları kendi seçmenlerinin de büyük bir teessüfle takip ettiğine inanıyorum. Son tartışmalarda bizim tavrımız bellidir. Biz şeffaflığın ve seçmen iradesinin özgürce tecelli etmesinden yanayız. Temennimiz ortaya dökülen pisliklerin ana muhalefette arınmaya ve temizliğe vesile olmasıdır. Bizim onların hançer siyasetiyle oyalanacak vaktimiz yok. Konu yargıda, bizi dahil etmeye kalkmasınlar.

Para kulelerinin temsil ettiği anlayışın siyaset kurumundan atılması şart. Sandığın itibarına gölge düşüren gayrı meşru tasarrufun reddedilmesi siyaset adına önemli bir kazanım olacaktır. Gayya kuyusuna bizi de çekmelerine izin vermeyeceğiz. Konu yargıya intikal ettiğine göre kozlarını mahkemede halletsinler. Bizim onların hançer siyasetiyle oynayacak ne sabrımız ne midemiz var. Biz ne hançer biliriz, ne de şaibeli iş yaparız. Biz temiz siyaseti rehber edinmiş bir partiyiz.

Ayrıntılar gelecek…

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

AKP’li Çelebi mavi bere giyerek ‘Terörsüz Türkiye’yi anlattı

AKP milletvekili Mehmet Ali Çelebi, iktidarın “Terörsüz Türkiye” adıyla yürüttüğü yeni süreçle ilgili konuşmasında komando beresi taktı. Çelebi’nin görüntüleri sosyal medyada tepkiye neden oldu.

Seyir halindeki otomobil alev aldı

Balıkesir Gömeç ilçesinde seyir halindeyken yanan otomobildeki alevler, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.

Aksaray’da TIR ile motosiklet çarpıştı: 1 ölü

Aksaray’da TIR ile çarpışan motosikletin sürücüsü, olay yerinde hayatını kaybetti.

Paraşütünü bilerek açmamış: Uçaktan ölüme atlayış

İngiltere’de 32 yaşındaki pazarlama yöneticisi Jade Damarell, 27 Nisan’da yaptığı atlayış sırasında hayatını kaybetmişti. Yapılan soruşturma sonucu genç kadının paraşütünü açmamasının bilinçli olduğu ve kendi yaşamına son verdiği belirlendi.

Hedefte 55 milyon kişi var! ABD bu kişilerin vizesini iptal edecek

ABD Dışişleri Bakanlığı, geçerli vizeye sahip 55 milyondan fazla kişinin, göçmenlik kurallarını, vize iptaline ya da sınır dışı edilmeye yol açacak şekilde ihlal edip etmediğinin incelendiğini bildirdi.

Fatih Karagümrük – Göztepe maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Göztepe, Trendyol Süper Lig’in 3. haftasında deplasmanda Fatih Karagümrük ile kritik bir maça çıkacak. Süper Lig’de ilk 2 haftada 4 puan toplayan Göztepe kalesinde henüz gol görmedi. Göztepe, zorlu Fatih Karagümrük deplasmanından da galibiyetle ayrılmak istiyor. Peki, Fatih Karagümrük – Göztepe maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?