En düşük emekli maaşı artırılacak mı? Bakan Işıkhan’dan açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan: En Düşük Emekli Aylığı Yeniden Değerlendirilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, en düşük emekli aylığı rakamının yeniden belirleneceğini açıkladı. Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Işıkhan, enflasyon rakamlarının belirlenmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, “3 Temmuz’da haziran ayı enflasyon rakamı açıklanacak ve bu rakam doğrultusunda TÜFE hesaplanacak. Hazine ve Maliye Bakanı ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı başkanlığında gerekli görüşmeleri yapacağız” dedi.

Emekli aylıklarının artırılması konusunda Meclis’in karar vereceğini belirten Işıkhan, “Sayın Grup Başkanımız Abdullah Güler konu hakkında açıklamalarda bulundu. Emeklilerimiz için hayırlı olacağını umuyorum” ifadelerini kullandı.

Kamu Çerçeve Protokolü görüşmelerine de değinen Bakan Işıkhan, yaklaşık 600 bin kamu işçisinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği süreçte, sendikalarla yapılacak görüşmelere değindi. “TÜHİS aracılığı ile sendikalarımıza son teklifimizi sunacağız ve makul bir anlaşma sağlayacağımıza inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Related Posts

Dünya devi bankada flaş gelişme: 230 pozisyon için kapatma kararı alındı

Hollanda merkezli uluslararası banka ING, pazartesi günü yaptığı açıklamada, özellikle üst düzey yöneticileri hedef alan bir işten çıkarma planını açıkladı. Banka, gerekçe olarak ‘çok fazla üst düzey pozisyon’ bulunmasını ve bu yüzden organizasyonel …

Bir zamanlar Ülker’in ortağıydı! Çikolata devi iflasın eşiğinde

Bir dönem Ülker ile ortak yatırımlarda bulunan Modern Çikolata konkordato talebinde bulundu.

Kripto paralara MASAK düzenlemesi Resmî Gazete’de; çekim süresi ve limitler değişti

Kripto paralara MASAK düzenlemesi Resmî Gazete’de; çekim süresi ve limitler değişti

Finansal İstikrar Komitesi Toplandı: Finansal istikrarın önünde jeopolitik gerginlik engeli

Finansal İstikrar Komitesi, jeopolitik gerginliklerin azalmasıyla makro finansal istikrarın daha da güçleneceğini bildirdi.

Raporda faiz indirimindeki engel

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 19 Haziran 2025 tarihli Para Politikası Kurulu toplantı özetini yayımladı. Raporda, petrol fiyatlarındaki yükseliş ve tarife artışlarının etkisiyle, merkez bankalarının indirim süreçlerinde temkinli yaklaşımlarını sürdüreceklerinin devam edeceği belirtildi.

Milyonların beklediği haberin ilk sinyali verildi

Konut kredisi, kredi kartı faizi, bireysel krediler, taşıt kredileri ve faizle ilgili tüm gelişmeler için indirim beklentisi güçlendi. Özellikle jeopolitik risklerin yaygınlaştığı bir dönemde politika faizini sabit tutan TCMB’nin önündeki engellerden biri de Orta Doğu’daki gelişmelerdi. Analistler ateşkes haberlerinin ardından milyonları etkileyeceği tahmin edilen faiz indirimi için engel kalmadığını öngörüyor.