Emlak sektöründe yeni dönem: Kurumsallık için ‘E’ tabela uygulaması başlıyor

TEDB Başkanı Hakan Akçam, Ankara’da 8 bin 500, Türkiye genelinde ise 142 bin emlak danışmanı olduğunu belirtti.

Eczane ve veterinerlerin girişlerinde kurumsallık adına sembol tabelaların bulunduğuna dikkat çeken Akçam, “Sektörde kurumsallığı artırmak amacıyla ‘E’ tabela uygulamasını Ramazan Bayramı’ndan sonra başlatacağız” şeklinde konuştu.

Ankara’nın pilot bölge olacağını ve bu uygulamayı zamanla Türkiye geneline yayacaklarını belirten Akçam, şu şekilde devam etti:

Sorumlu emlak danışmanı dediğimiz, yani Ticaret Bakanlığından taşınmaz ticaret yetki belgesi almış emlak danışmanlarının ofis girişlerine bu tabelayı asacağız. Tabelanın zorunlu olması için Ticaret Bakanlığına başvurduk. Bakanlığımızın bu konuda bize destek vereceğini düşünüyoruz.

SAHTECİLİĞE KARŞI ÖNLEMLER ALINIYOR

Akçam, sektördeki sahteciliğe karşı önlemler aldıklarına da değinerek, şunları söyledi:

Tabelanın alt köşesinde taşınmaz ticaret yetki numarası yazacak. Ayrıca, tabelada emlak danışmanına dair bilgilerin yer aldığı bir QR kodu bulunacak. Vatandaşlar bu QR kodunu okuttuklarında, Ticaret Bakanlığının sayfasına yönlendirilecek ve emlakçı hakkında bilgilere ulaşabilecekler. Emlak sektöründe sıkça duyduğumuz sorunlu işler için bu uygulama önemli bir çözüm olacak. Bu yöntemle, art niyetli kişilerin meslek dışına itilmesini sağlamayı hedefliyoruz.

Taşınmaz ticaret yetki belgesinin önemine de dikkat çeken Akçam, bu belgeyi almak isteyenlerin belirli şartları yerine getirmeleri gerektiğini ifade etti. “Ön lisans, lisans ve lisansüstü mezunlarının en az 6 ay, diğerlerinin ise 12 ay staj yapması gerekiyor” dedi.

EMLAK DANIŞMANLARININ EĞİTİM GEREKSİNİMLERİ

Stajı tamamlayanların, vergi levhası alıp oda kaydı oluşturma zorunluluğu bulunduğunu belirten Akçam, “Seviye 5 mesleki yeterlilik belgesi ve çevrimiçi eğitimi tamamladıktan sonra Ticaret Bakanlığının internet sayfasından başvuru yapılabilir. Bu şartlar yerine getirilmezse mesleğe kabul edilmeyecek” şeklinde konuştu.

Akçam, ayrıca emlak danışmanlarıyla çalışan sözleşmeli personelin yetki belgesi alma zorunluluğu bulunmadığını ekledi.

YENİ TABELALAR VE LOGO TASARIMI

Ticaret Bakanlığından taşınmaz ticaret yetki belgesi almış emlak danışmanlarının ofislerine asacakları tabelalar 50×50 ölçüsünde olacak. Tabelanın etrafında kırmızı bir çerçeve yer alırken, çerçevenin içinde kırmızı ev görseli ve üzerinde beyaz “E” harfi bulunacak.

Related Posts

Memurlar iş bırakmaya hazırlanıyor

Memurlar iş bırakmaya hazırlanıyor

Mehmet Şimşek: Yapay zekâ ile bürokratik süreçleri azaltıyor, hızlı ve kaliteli hizmet sağlıyoruz

Mehmet Şimşek: Yapay zekâ ile bürokratik süreçleri azaltıyor, hızlı ve kaliteli hizmet sağlıyoruz

Site aidatlarında yeni dönem

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, site yönetimlerinin artık bakanlık tarafından daha sıkı denetimlere tabi tutulacağını duyurdu. Bakan Kurum, gelir ve gider kalemlerinin düzenli olarak takip edileceğini belirterek, bu sayede …

Şanlıurfa’da Urfa Susamı Üretimi Teşvik Ediliyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, geleneksel olarak üretilen Urfa Susamını yeniden tanıtmak ve ekim alanlarını artırmak için önemli bir proje yürütüyor. Üç farklı susam çeşidinin ekimi yapıldı ve bu işlemler ziraat mühendisleri tarafından takip ediliyor.

Şanlıurfa’da Fıstık Hasadı ve Hırsızlık Önlemleri

Fıstık hasadı başlayan Şanlıurfa’da jandarma ekipleri hırsızlık olaylarına karşı nöbet tutuyor.

8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor: Bakan Işıkhan ile sendika temsilcileri bir araya geldi

8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor: Bakan Işıkhan ile sendika temsilcileri bir araya geldi