Düşürülen Azerbaycan uçağında yaşamını yitiren mürettebata “Milli Kahraman” adı verildi

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’den Milli Kahramanlık Ödülü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybeden 2 pilot ve kabin görevlisine “Azerbaycan’ın Milli Kahramanı” unvanı verdi. Aliyev’in imzaladığı karara göre, kaptan pilot İgor Kşnyakin, ikinci pilot Aleksandr Kalyaninov ve kabin görevlisi Höküme Aliyeva bu unvanı almaya hak kazandı.

Ayrıca, yaralı kurtulan kabin görevlileri Zülfükar Asadov ve Aydan Rahimli da “Reşadet” nişanıyla ödüllendirildi. Aliyev, Azerbaycan Devlet Televizyonuna yaptığı açıklamada, kahraman pilotlar ve mürettebatın olay sırasında gösterdikleri büyük cesareti vurgulayarak, hayatta kalan yolcuların kurtarılmasındaki fedakarlığa dikkat çekti.

Bakü-Grozni seferini yaparken düşen uçakta 38 kişi hayatını kaybederken, 29 kişi kurtulmayı başardı. Kazanın ardından yapılan açıklamalarda uçağın Rus “Pantsir-S” hava savunma sisteminden etkilendiği belirtilmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Aliyev’e telefonla ulaşarak Rus hava sahasında yaşanan bu trajik olaydan dolayı özür dilemişti.

Aliyev, uçak kazasında hayatını kaybeden mürettebat için düzenlenen tören sonrasında Rusya’nın tazminat ödemesi gerektiğini belirterek, olayın detaylarını açıkladı.

Related Posts

Kayseri’de Rütbe ve Ödül Töreni Düzenlendi

Kayseri’de düzenlenen törende 49 personel terfi etti, 351’ine başarı belgeleri verildi.

Aydın’da Bıçaklı Kavga: 1 Ağır Yaralı

Aydın’da çıkan bıçaklı kavgada E.Ö. ağır yaralandı, polis şüpheliyi arıyor.

Bursaspor Yeni Sezon Hazırlıklarına Devam Ediyor

Bursaspor, antrenmanında dayanıklılık çalışmaları ve geniş alan oyunları gerçekleştirdi.

LGS’de Tam Puan Alan Öğrenciye Tebrik

Tam puan alan Amil Enes Korkmaz, Niksar Belediye Başkanı’nı ziyaret etti ve ödüllendirildi.

Isparta’da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Tutuklama

Isparta’da yapılan uyuşturucu operasyonunda çeşitli maddeler ve silah ele geçirildi, 1 kişi tutuklandı.

Göztepe’nin Yeni Transferi Arda Okan Kurtulan Göze Girdi

Slovenya’da kamp yapan Göztepe, Arda Okan Kurtulan ile savunma ve hücumda güçlü bir katkı sağladı.