Azerbaycan Hava Yolları, Rusya’nın 3 kentine daha uçuşları durdurdu

Bakü-Grozni Seferini Yapan Uçağın Düşmesi Hava Yolları Uçuşlarını Etkiledi

Azerbaycan Hava Yolları’nın (AZAL) 25 Aralık’ta Kazakistan’da düşen Bakü-Grozni seferini yapan yolcu uçağı sonrasında, Rusya’nın yedi kentine uçuşlarını durdurduğu açıklandı. Şirket, Saratov, Nijni Novgorod ve Vladikavkaz kentlerine uçuşları geçici olarak askıya aldı.

Kaza sonrası yapılan açıklamada, Kazakistan’ın Aktau kenti yakınlarında gerçekleşen kazanın sebep ve sonuçlarının detaylı incelenmesi gerektiği belirtildi. Bu nedenle, uçuş güvenliği için Saratov, Nijni Novgorod ve Vladikavkaz kentlerine uçuşlar yapılmayacak.

AZAL’ın Açıklamaları

AZAL’a ait Embraer 190 tipi uçağın kaza yapmasıyla ilgili yapılan ilk soruşturmalar, dış müdahalenin olabileceğine işaret etti. 25 Aralık’ta Aktau yakınlarında düşen uçakta hayatını kaybedenlerin sayısı 38 olarak açıklanırken, 29 kişi ise kurtulmayı başardı. Şirket yetkilileri, uçağın Rus hava savunma sistemi saldırısına maruz kaldığı iddialarını doğruladı.

27 Aralık’ta yapılan açıklamada, kaza ile ilgili elde edilen ilk bulguların dış müdahale olduğunu gösterdiği belirtildi. Soruşturma devam ederken, uçuşlar nihai sonuca kadar belirli kentlere askıya alınmış durumda.

(Kaynak: ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Murat Ongun: ‘3’üncü kez evim basıldı, bu kez bacanağımı alıp gittiler’

İBB operasyonları kapsamında tutuklanan Murat Ongun, bu sabah 3’üncü kez evinin basıldığını duyurdu. Ongun, “Şafak vakti polisler 3. kez evimize gelip arama ve gözaltı yaptı. Bu kez sevgili bacanağımı alıp gittiler” dedi.

Özgür Özel, Adana’dan Silivri’ye yürüyen CHP’li gençlere seslendi: Umudum yürüyüşünüzün ve mücadelemizin çok daha hızlı sonuç vermesi

Adana’dan Silivri’ye yürüyüş yapan CHP Adana Gençlik Kolları üyesi gençlerle görüntülü görüşen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Genç arkadaşların böyle iddialı çarpıcı bir eylemle Adana’dan Silivri’ye doğru yola çıkmış olmaları son derece kıymetli. Milletvekillerimiz, arkadaşlarımız sizlere yol boyunca destek ziyaretlerinde bulunacaklar ve eşlik edecekler. Ben de Ankara’ya geldiğinizde sizin yanınıza mutlaka geleceğim. Silivri’ye birlikte yürüyor olacağız. Umudum sizin bu yürüyüşünüzün ve bizim mücadelemizin çok daha hızlı sonuç vermesi” ifadelerini kullandı.

Ankara’da trafik magandası camdan kılıç savurdu

Ankara’da, protokol yolunda yaşanan trafik tartışmasında sürücülerden biri hareket halindeyken aracında bulunan kılıcı eline alarak camdan savurdu.

Restoran bacasında dumanlar yükseldi

Tekirdağ Kapaklı ilçesinde faaliyet gösteren bir restoranda çıkan yangın, itfaiye ekipleri büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü.

‘Çay Ustası’ hayatını kaybetti

Japonya’nın ünlü ‘Çay Ustası’ ve Urasenke çay okulunun eski büyük ustası Sen Genshitsu, 102 yaşında hayatını kaybetti.

Mücahit Birinci hakkındaki o iddialara soruşturma

CHP lideri Özgür Özel’in AKP’li Mücahit Birinci hakkındaki açıklamalarına dair Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.