AKP’li isimden bakana tepki: “Ağır bir yük”

Grand Kartal Otel Yangını: AKP Milletvekili Şamil Tayyar, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’u Eleştirdi

Eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir dille eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, hem İl Özel İdaresi Genel Sekreteri hem de otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını vurguladı.

Grand Kartal Otel yangınında 78 kişinin hayatını kaybetmesi sonrasında “Yetki ve Denetim” konusunda tartışmalar yaşanmaya başladı. Bakan Ersoy’un sorumluluk kabul etmemesi AKP içerisinde de tepkilere neden oldu. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını dile getirdi. Tayyar, şu ifadeleri kullandı:

“Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tüm yetkilerin Turizm Bakanlığında olduğu halde, kendi dışındaki tüm kamu birimlerini suçladı. Bu durum AK Parti iktidarında pek alışık olmadığımız bir süreci başlattı. Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamanın bürokratik prosedüre aykırı olduğunu ifade etti.”

“Hakikate Ulaşmak Yerine Karartmayı Tercih Etti”

Otel sahibi Halit Ergül de yalanlamalara karşı çıkarak, “Turizm Bakanlığı 15 Aralık 2024’te oteli denetledi, kapılarla ilgili eksiklikler buldular ancak yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadı.” dedi. Tayyar, Bakan Ersoy’un gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih ettiğini belirterek, Turizm Bakanı’nın AK Parti için ağır bir yük haline geldiğini ifade etti.

“Turizm Bakanı Suçlu Bile Olsa Korumalısınız”

Tayyar, eleştiri alanlara verdiği başka bir cevapta, “Bazı hesaplardan AK Parti destekçileri şu tür paylaşımlar yapıyor: ‘CHP suçlusunu koruyor ama AK Partililer gereksiz tepki gösteriyor, Turizm Bakanı suçlu bile olsa korumalısınız.’ şeklinde ifadelerde bulunuyor. Tayyar, bu tür çifte standartların kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, adaletin herkes için aynı olması gerektiğini belirtiyor.

Related Posts

Otomobil elektrik direğine çarptı: 2 ölü,1 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde elektrik direğine çarpan otomobilin sürücüsü Ali Şahin (22) ile yanındaki Umut Cırban (19) öldü, Ali Özsan ise yaralandı.

Avrupa Birliği’nden Türkiye’ye kötü haber

Avrupa Komisyonu’nun 2023 ve 2024 yıllarına ait Türkiye raporları, Strasbourg’daki Genel Kurul oturumunda görüşüldü. Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, “2013’teki Gezi protestolarından sonra, Türkiye’deki demokratik standartlar açısından hiçbir olumlu gelişme yaşanmadı. Türkiye, demokratik standartlarda gerileyen tek aday ülke olarak açıkça öne çıkmaktadır” dedi.

Finlandiya’ya ait bir savaş uçağı düştü

Finlandiya Savunma Kuvvetleri, ülkenin kuzeyinde bir F/A-18 Hornet savaş uçağının düştüğünü duyurdu.

Türk Kızılayı İsrail’in ablukası altındaki Gazzelilere sıcak yemek dağıtımı yaptı

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken bölgede yaşanan insani kriz her geçen gün derinleşiyor. Türk Kızılay Derneği’nin Gazze’deki şubesi, bölgedeki barınma merkezlerinde kalan yerinden edilmiş Filistinlilere sıcak yemek desteği sağlıyor.

Sivas’ta vahşet: İki kardeş evde boğazları kesilmiş halde ölü bulundu

Sivas’ta anneleriyle yaşayan Umutcan (22) ve Melisa Şimşek (16) kardeşler evlerinde öldürülmüş halde bulundu. Kesici aletle öldürülen iki kardeşten Melisa Şimşek’in ellerinin de arkadan bağlı olduğu belirlenirken, polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Dışişleri Bakanlığı: Uluslararası toplumun İsrail’in pervasız saldırganlığına sessiz kalmaması küresel barışın gereğidir

İsrail’in Suriye, Lübnan ve Yemen’e yönelik saldırıları hakkında Dışişleri Bakanlığı açıklamada bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir