İsrail Tahran’ı vurdu! Güvenlik birimleri hedef alındı

İsrail’in İran’a Yönelik Hava Saldırıları Sürüyor: İşte Detaylar

İsrail ordusu, Tahran’da gerçekleştirdiği hava saldırılarında İran’ın güvenlik birimlerini hedef aldığını iddia etti. İsrail Ordu Sözcüsü Effie Defrin, basın toplantısında, savaş uçaklarının Devrim Muhafızları Ordusu karargahını hedef aldığını belirtti.

Savunma Bakanı Yisrael Katz ise sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, İsrail’in Tahran’ın merkezinde stratejik hedeflere saldırılar düzenlediğini öne sürdü. Katz’a göre, savaş uçakları Devrim Muhafızları Ordusu iç güvenlik karargahı, Besic karargahı, Evin Hapishanesi ve Filistin Meydanı’nı vurdu.

Dışişleri Bakanı Gideon Saar, defalarca uyarıda bulunduklarını belirterek, Evin Hapishanesi’ne yönelik saldırı görüntülerini içeren bir video paylaştı. Saar’ın Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei’yi etiketlemesi ise dikkat çekti.

İsrail’in İran’a Karşı Şiddetli Saldırıları ve Sonuçları

İsrail, 13 Haziran’da İran’ın çeşitli kentlerindeki nükleer tesisler ve üst düzey komuta kademesini hedef alan geniş çaplı saldırılar gerçekleştirdi. Bu saldırılarda İran’da birçok üst düzey askeri isim ve nükleer bilim insanı hayatını kaybetti.

İran Sağlık Bakanlığı, saldırılarda 430 sivilin öldüğünü, 3 binden fazla kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail Başbakanlık Ofisi ise İran ordusunun misilleme saldırılarında 24 kişinin hayatını kaybettiğini, 1272 kişinin yaralandığını bildirdi.

Türkiye başta olmak üzere birçok ülke, İsrail’in saldırılarını kınadı ve bölgedeki gerilimin artmasından endişe duyduklarını belirtti.

Related Posts

CHP’li Tanrıkulu: Yargı takvimsel olarak AKP’nin gündemine göre hareket ediyor

Tanrıkulu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığına yapılan operasyonun haberi birkaç gün önce ‘Sadece İstanbul değil, başka iller de var’ sözleriyle verilmişti.” düşüncesini dile getirdi.

Manisa Akhisar’daki yangın nedeniyle 8 mahalle daha tahliye edildi

Manisa’nın Akhisar ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle 8 mahalle daha tahliye edildi.

Bankta oturur halde ölü bulundu

Antalya’nın Muratpaşa ilçesi Yenigün Mahallesi’nde bulunan Ali Peçen Zeytin Parkı’nda bu sabah saat 08.30 sıralarında bir kişi, bank üzerinde hareketsiz halde bulundu.

Meksika’da krematoryum krizi: 383 ceset bulundu

Meksika’nın Ciudad Juarez kentinde 6 cenazeevine hizmet veren bir krematoryumda 383 ceset ele geçirildi. Krematoryum kapatılırken, sahibi ve 1 çalışanı da tutuklandı.

ABD’de uçak kazası: Havalandıktan dakikalar sonra yere çakıldı

ABD’nin Ohio eyaletinde küçük bir uçak havalandıktan dakikalar sonra düştü. Kazada 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ünlü içecek acilen raflardan kaldırılıyor: Kutularında patlama riski ortaya çıktı

ABD’de ünlü bir içecek markası, aşırı basınç nedeniyle patlama riski taşıyan on binlerce kutu ürünü piyasadan çekme kararı aldı. Raflardan acilen kaldırılan kokteyl, tüm ülkede satılmıştı…