Organ Nakli Yasası 46 yıl önce çıktı: Haberal’dan organ bağışı çağrısı

Organ Nakli Yasası 46 Yıl Önce Çıktı

Organ Nakli Yasası’nın kabul edilmesinin üzerinden tam 46 yıl geçti. Bu önemli yasanın hayata geçirilmesi için büyük çaba sarf eden Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Başkent Üniversitesi Hastanesi personeliyle bayramlaşma etkinliğinde bir araya geldi. Haberal, burada yaptığı konuşmada kadavradan organ nakillerine olanak sağlayan ve organ nakli sürecini yasal bir zemine oturtan yasanın doğuşunu anlattı ve organ bağışı konusunda tekrar çağrıda bulundu.

Organ nakli konusunda farkındalık yaratmak ve toplumda bilincin artmasını sağlamak amacıyla yapılan etkinlik, organ nakli yasasının ülkemizde ne kadar önemli bir aşama olduğunu bir kez daha hatırlattı. Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın önderliğinde yapılan bu çalışmaların sonucunda binlerce insan hayata yeniden tutundu ve organ bekleyen birçok hasta umut ışığıyla beklemeye devam ediyor.

Related Posts

‘Tüp bebek’ yaşı küçülüyor

Hava kirliliği, deterjan, kozmetik, plastik, pestisitli ve hormonlu besinler yüzünden toksin maruziyetimiz artıyor. Bu durum üreme sağlığımızı da tehdit ediyor. Dolayısıyla kısırlık oranları hızla artıyor. Günümüzde 30’lu yaşlardaki pek çok kadın da doğal yoldan gebe kalamıyor ve tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olabiliyor.

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Sıvı Elektrolit Dengesi Nasıl Sağlanır?

Sıvı elektrolit dengesi nasıl sağlanır? Yaz Aylarında Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktalarını anlatan uzmanlar, sıcakların vücudun sıvı-elektrolit dengesini de etkilediğini belirtti. 

Modern çağda ilişkiler neden kısa ömürlü? Çiftleri tüketen 6 yaygın hata!

Modern çağda ikili ilişkilerin büyük bir kısmı, adeta bağ kurulamadan başlıyor ve aynı hızla son buluyor. Uzman Klinik Psikolog Aycan Koç, günümüzde ikili ilişkileri tüketen 6 yaygın hatayı anlattı.

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Ağızdan nefes almak sadece boğazı kurutmuyor! Dişleri de çürütüyormuş, iki kat riskli

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.