Google, Chrome’u hızlandırarak rekor kırdı!

Google Chrome Hız Rekorunu Kırdı, Ancak Bellek Kullanımında Sorun Devam Ediyor

Google Chrome, dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de en çok tercih edilen tarayıcılardan biri olmaya devam ediyor. Google’ın duyurduğu bilgilere göre, Chrome son zamanlarda kendi hız rekorunu kırdı ve Speedometer 3.0 benchmark testinde en yüksek puanı aldı. Ancak, hızdaki bu artış bellek kullanımındaki sorunları çözümlemiş gibi görünmüyor.

Chrome, özellikle birçok sekme ile çalıştığınızda bilgisayarın belleğini fazlasıyla tükettiği biliniyor ve bu durum birçok kullanıcının eleştirilerinin odağında yer alıyor. Google, tarayıcının hızının son zamanlarda yüzde 10 arttığını belirtse de, bellek tüketiminde herhangi bir belirgin iyileşme sağlanmadığı görülüyor.

Google’a göre, yapılan güncellemelerle web sayfalarının yükleme ve yanıt verme süreleri kısalacak, böylece kullanıcılar daha fazla zamandan tasarruf edecek. Ancak, bazı kullanıcılar hala Chrome’un bellek tüketiminden şikayetçi. Geçtiğimiz yılın hız artışı güncellemesine rağmen, bazı kullanıcılar hala Chrome’un tek bir sekme için altı gigabayt RAM tükettiğini ve bu durumun performansı olumsuz etkilediğini belirtiyor.

Related Posts

Apple App Store’un yaş sisteminde büyük değişim

Apple, uygulama mağazasındaki uygulamalar için yaş derecelendirme sistemini genişletiyor. Bazı yaş grupları kaldırılırken, daha fazlası listeye ekleniyor.

Bu telefonlara veda zamanı geldi: Dev marka 9 modeli külüstür ilan etti

Akıllı telefon dünyasında her yeni güncelleme, bazı cihazlar için bir başlangıç anlamına gelirken, bazıları için de yolun sonunu simgeliyor. Xiaomi de bu döngünün doğal bir parçası olarak, yeni nesil işletim sistemi HyperOS 3’e geçiş sürecinde bazı modelleri geride bırakmaya hazırlanıyor. Şirket, artık güncelleme almayacak olan telefonlarını resmen duyurdu.

Wi-Fi üzerinden kimlik tespiti tedirginlik yarattı

Kameraya gerek yok, cep telefonuna da. Artık yalnızca bulunduğunuz ortamda Wi-Fi olması, kimliğinizin tespit edilmesi için yeterli olabilir.

Windows 11’e yeni ses paylaşım özelliği geliyor

Microsoft, birden fazla ses cihazında aynı anda ses çalma ihtiyacını karşılayacak yeni bir özellikle Windows 11’i güncellemeye hazırlanıyor.

Daha güçlü bir irade için neler yapmalı?

Hayatta başarılı olmak için en önemli faktör nedir? Birçok kişi zekadan bahsedebilir ancak son araştırmalara göre güçlü bir irade hayatta başarı için en önemli özelliklerden biri olarak öne çıkıyor.

Otomobiller 2. sıraya düştü! İşte motosikletin zirveye oturduğu iller

Türkiye’de haziran ayı itibarıyla 6 milyon 659 bin 418 ile rekor düzeye ulaşan trafiğe kayıtlı motosiklet sayısı Aydın, Kilis, Manisa, Muğla, Şanlıurfa ve Iğdır’da otomobil sayısını geçti.