Libya’nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Hafter, Mısır İstihbarat Başkanı ile görüştü

Halife Hafter, Mısır İstihbarat Başkanı Hasan Reşad ile Görüştü

Libya’nın doğusundaki silahlı güçlerin lideri Halife Hafter, Mısır İstihbarat Başkanı Hasan Reşad ile Libya ve bölgedeki güncel gelişmeleri ele aldı.

Libya’nın doğusundaki silahlı güçlerin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, Hafter ile Reşad, Bingazi’de bir araya geldi.

Görüşmede, Reşad, Hafter’e Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Sisi’nin selamlarını iletti ve bölgesel ile yerel son gelişmeler hakkında detaylı bir şekilde görüştüler.

Taraflar, “Libya’daki siyasi süreci ilerletmenin bölgede güvenlik ve istikrara olan katkısının önemini vurguladılar.”

Reşad, Mısır ve Libya arasındaki köklü tarihi ilişkilere değinirken, Hafter ise Mısır’ın Libya’daki krize çözüm bulma ve istikrarı destekleme konusunda önemli rol oynadığını belirtti. (AA)

Related Posts

İmamoğlu’ndan öğrencilere: Az kaldı, gidiyorlar, bu onların son şımarıklıkları

Ekrem İmamoğlu tutuklanan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri için mesaj paylaştı.

Rusya-Ukrayna barışında İstanbul perdesi: Rus heyet, Türkiye’ye geldi; Ukrayna heyetiyle görüşme Dolmabahçe’de olacak

Rusya-Ukrayna barışında İstanbul perdesi: Rus heyet, Türkiye’ye geldi; Ukrayna heyetiyle görüşme Dolmabahçe’de olacak

Erdoğan’ın yerel yönetimler çıkışı: AKP’nin çalıştığı yeni yerel yönetimler düzenlemesinde neler var?

AKP kurmaylarına göre, belediye başkanları neredeyse sınırsız yetkiye sahip ve bu yetkilerin sınırlandırılması gerekiyor. Belediyelerin bütçelerinin nereye, ne kadar harcandığını denetleyecek yeni bir yapının da kurulması planlanıyor. Çeşitli alanlarda grev yasağı ile kentsel dönüşümde belediyelerin yetkilerinin alınması gibi konular da gündemde

Dışişleri’nden AB’nin “Kıbrıs özel temsilcisi” atamasına ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Avrupa Komisyonu tarafından bir “Kıbrıs Özel Temsilcisi” atanmasına ilişkin soruya verdiği yanıtta, söz konusu kararı Avrupa Birliği’nin (AB) iç meselesi olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Ukrayna’dan yeni açıklama: Her türlü müzakere formatına hazırız

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, savaşı bitirmek için Rusya tarafıyla her türlü müzakere yapmaya hazır olduklarını belirterek yarın Türkiye’de olacağını belirtti. Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Danışmanı Mihail Podolyak ise, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, İstanbul’da Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya gelmemesi durumunda müzakerelerin devlet liderleri düzeyinde yapılmayacağını söyledi.

Bu kez Simpsonlar değil! Yeni Papa XIV. Leo’nun ölümünü 2017 tarihli film yıllar önce öngörmüş!

Netflix’te yayımlanan “The Inhabitant”, 2017 yapımı olmasına rağmen Papa XIV. Leo’nun vefatını sahnelerinde “spiker anonsu”yla duyurarak sosyal medyada gündem yarattı.