Suriye’deki yeni yönetimin lideri Colani: Suriye’de seçim yapılması 4 yılı bulabilir

Suriye’deki Yeni Yönetimin Lideri Colani’den Önemli Açıklamalar

Suriye’de yeni yönetimin lideri Colani, ülkede seçim yapılmasının dört yılı bulabileceğini belirtti. Al Arabiya TV’ye konuşan Colani, tek tip atamaların önemine değinirken, mevcut dönemin geçici bir hükümet için ön hazırlık niteliğinde olduğunu vurguladı.

Colani, Suriyelilerin köklü değişimi gözlemleyebilmesinin yaklaşık bir yıl süreceğini ve PKK/YPG’nin saldırı üssü olmasına izin verilmeyeceğini dile getirdi. Suriye’nin bölünmeyeceğini vurgulayan Colani, PKK/YPG adıyla bilinen SDG ile temaslara devam ettiklerini belirtti.

Suriye’nin kurtuluşunun bölgede 50 yıl boyunca istikrarı sağlayacağını ifade eden Colani, yeni anayasa hazırlık sürecinin yaklaşık 3 yıl sürebileceğini, seçimlerin ise 4 yıl sonra düzenlenebileceğini aktardı.

Esad yönetiminin devrilmesiyle İran’ın önemli bir müttefikini kaybettiğini ifade eden Colani, Rusya’nın Suriye’deki yeni yönetim için olumlu açıklamalar yaptığını belirtti.
Rusya’nın Suriye’den ayrılmasını isteyen Colani, Moskova’nın ülke için stratejik önemine vurgu yaptı.

DHA

Related Posts

Fransa Başbakanı bugün çocuk istismarı davasında ifade verecek

Fransa Başbakanı Francois Bayrou bugün bir Katolik okulunda yaşanan çocuk istismarını soruşturan parlamento komitesinin sorularını yanıtlayacak. Bayrou, muhalefet tarafından 1990’larda, Eğitim Bakanı olduğu dönemde Fransa’da bulunan Notre-Dame de …

Gaziantep’te binlerce tarihi eser ele geçirildi!

Gaziantep’in Nizip ilçesinde tarihi eser niteliğindeki 3 bin 127 sikke, 110 tarihi obje ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.

Mansur Yavaş: O kara gün, derin bir yara bıraktı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Soma maden faciasının yıl dönümünü andı.

Edirne’de ticari aracın içinde 18 kaçak göçmen yakalandı

Edirne’de durdurulan 2 hafif ticari araçta aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 kaçak göçmen ile 2 organizatör şüphelisi yakalandı. Kaçak göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilirken, organizatör şüphelisi 2 kişinin işlemleri sürüyor.

Mansur Yavaş, yeni çözüm süreci için Meclis’i adres gösterdi; olası yasal düzenlemeler için referandum istedi

Mansur Yavaş, yeni çözüm süreci için Meclis’i adres gösterdi; olası yasal düzenlemeler için referandum istedi

Özgür Özel’den Devlet Bahçeli’ye olay ‘180 derece’ sözleri: ‘Bahçeli öyle bir siyasetçidir’

CHP lideri Özgür Özel, dün terör örgütü PKK’nın kendini feshetmesinin ardından bugün sürece dair dikkat çeken yorumlarda bulundu. Özel, “Ben kimsenin düğmeye basmasıyla 180 derece yön değiştirecek bir siyasetçi değilim. Biz kumanda edilen, bir düğmeye basmakla 180 derece dönen siyasetçilerden değiliz. Bugün Devlet Bahçeli öyle bir siyasetçidir” dedi.