Okul Müdüründen Nefessiz Kalan Öğrenciye Heimlich Manevrası
Şanlıurfa’da bir anaokulunda yaşanan olayda, okul müdürü öğrencinin hayatını kurtardı. Güvenlik kamerasına yansıyan anlarda, boğazına yabancı madde kaçan öğrenci heimlich manevrasıyla kurtarıldı.
Olay, Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesindeki Muratlı Anaokulu’nda gerçekleşti. 5 yaşındaki Irmak Karataş, çantasından çıkardığı metal yabancı maddeyi ağzına alınca boğazına kaçtı. Nefessiz kalan öğrenciye sınıftaki öğretmenin ilk müdahalesinin ardından okul müdürü Musa Kaya devreye girdi.
Kaya, öğrenciyi kucağına alarak heimlich manevrası uyguladı ve boğazındaki yabancı maddeyi çıkardı. Bu anlar okuldaki güvenlik kameralarına da yansıdı. Ardından tedbir amaçlı hastaneye götürülen öğrenci, tedavi sonrası sağlığına kavuştu.
Muratlı Anaokulu Müdürü Musa Kaya, öğrencinin durumunun iyi olduğunu belirterek, “Minik kızın sağlığına kavuştuğunu görmek sevindirici. Tedavisinin ardından okuluna geri döndü. Sağlık durumu gayet iyi. Hepimize geçmiş olsun. Allah bir daha böyle bir durumla karşılaştırmasın” dedi.

More Stories
Denizli’de Otogaz Dükkanında Gaz Kaçağı: 8 Yaralı
İş Kazalarının Artışı İş Güvenliği Uzmanlarını Yeniden Gündeme Getirdi
Sırrı Süreyya Önder’in Kalp Krizi Öncesi Son Görüntüleri Ortaya Çıktı