Bahar Aylarında Bağışıklık İçin Beslenme Önerileri

Baharda Bağışıklık İçin Beslenmeye Dikkat!

KAYSERİ – Memorial Kayseri Hastanesi Uzman Diyetisyeni Betül Merd, bahar aylarında bağışıklık sistemini desteklemenin ve enerji seviyesini korumanın önemine dikkat çekiyor. Merd, “Antioksidan açısından zengin gıdalar vücudu arındırır ve bağışıklığı güçlendirir” diyor.

Mevsim sebze ve meyvelerinin tüketiminin bahar aylarında önemli olduğunu belirten Merd, “Bahar aylarında nasıl beslenmeliyiz, üzerimizde oluşan yorgunluğu nasıl atabiliriz gibi sorularla sık karşılaşıyoruz. Beslenmeye dikkat ederek bağışıklık sistemimizi destekleyebilir, enerji seviyemizi koruyabilir ve bahar yorgunluğunu önleyebiliriz. Antioksidan açısından zengin olan mevsim sebzeleri ve meyveleri vücudu arındırır, bağışıklığı güçlendirir. Ayrıca, su tüketimine de dikkat etmeli ve günde en az 2-2,5 litre su içmeye özen göstermeliyiz” diyor.

Merd, baharda lif oranı yüksek besinlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Lif oranı yüksek besinler sindirim sistemini düzenler, bağırsak sağlığını destekler ve detoks etkisi sağlar. Probiyotik ve prebiyotik içeren besinlere de yer vermeliyiz. Bu besinler gaz şikayetlerini önler ve sindirim sistemini destekler. Kuru baklagilleri hazırlarken ise asitlerini uzaklaştırmak için suyunu sık değiştirip 72 saat bekletirsek şişkinlik şikayetlerini azaltabiliriz” diyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EREN KAN – Sağlık

Related Posts

Modern çağda ilişkiler neden kısa ömürlü? Çiftleri tüketen 6 yaygın hata!

Modern çağda ikili ilişkilerin büyük bir kısmı, adeta bağ kurulamadan başlıyor ve aynı hızla son buluyor. Uzman Klinik Psikolog Aycan Koç, günümüzde ikili ilişkileri tüketen 6 yaygın hatayı anlattı.

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Organ Nakli Yasası 46 yıl önce çıktı: Haberal’dan organ bağışı çağrısı

Organ Nakli Yasası’nın çıkmasının üzerinden 46 yıl geçti.

Ağızdan nefes almak sadece boğazı kurutmuyor! Dişleri de çürütüyormuş, iki kat riskli

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.

Mısır’da bir ilk: Yaşam Boyu Başarı Ödülü Haberal’a verildi

Prof. Dr. Mehmet Haberal Mısır’da ilk kez bir bilim insanına verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Hamilelik Öncesi 10 Uyarı

Hamilelik süreci sadece anne karnındaki bebeğin gelişimini değil, aynı zamanda annenin fiziksel ve duygusal sağlığını da etkileyen çok yönlü bir dönem.