Karadeniz Balık Tezgahları – Bereketin Adı İstavrit ve Mezgit
Son yılların en verimli balık av sezonu Karadeniz’de sona eriyor. Hamsi ve palamut rafları terk etti, ancak şimdi istavrit ve mezgit ile dolu.
1 Eylül’de başlayan balık avı sezonu 15 Nisan’da kapanacak. Ancak bazı tekneler erken dönüş yaparken, Trabzon Balık Hali’nde istavrit, mezgit ve kültür balıklarının tezgahlardaki çeşitliliği göze çarpıyor.
Balıkçı Emin Avcı, “Sezon sona eriyor ancak balık arzı hala devam ediyor. İstavrit ve mezgit başta olmak üzere birçok çeşit tezgahlarda yerini aldı. Fiyatlarımız da oldukça uygun” diyor.
Turgay Memiş ise, “Sezonun sonuna yaklaşırken balıkçılık bereketli geçti. İstavrit, mezgit ve kültür balıkları tezgahlardaki yerini koruyor. Gelecek günlerde kıyı balıkçılığının artması bekleniyor” şeklinde konuşuyor.

More Stories
Altın parladı, bakır zirve yaptı: Emtia piyasasında sert rüzgarlar
Tarım ÜFE’de en yüksek artış turunçgillerde… Turunçgiller ‘Tarım’ın gözdesi
Avrupa borsaları ABD ile ticaret rüzgarını arkasına aldı: Gözler Lagarde’da