Meğer kahveyi uyumadan önce içmek gerekiyormuş! İşte nedeni

Kahve çoğu kişinin vazgeçilmezlerinden biri genellikle uyku açmak ve güne zinde başlamak için ilk tercih ettiğimiz içecek. Ancak kahveyle ilgili ilginç bir detay daha ortaya çıktı. Kısa bir öğle uykusunun beyin sağlığını koruyup verimliliğini artırdığı çoğu kişi bilse de bu etkiyi daha da güçlendirecek bir yöntem var o da kahve. Uykudan önce içilen kahve özellikle kısa bir şekerleme ile birleştiğinde, gün boyunca ekstra enerji sağlayabiliyor.

Uzmanlar, 15-30 dakikalık kısa bir öğle uykusunun zihinsel performansı artırdığını ve stres seviyelerini düşürdüğüne dikkat çekti. Bu süre, beynin yenilenmesi için yeterli olurken fazla uyumak ise sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Ancak bu şekerleme sırasında kahve içmenin de bilinmeyen faydaları bulunuyor.

VERİMLİLİĞİ ARTIRAN İKİLİ 

Kahve içtikten sonra 20 dakikalık kısa bir şekerleme yapmak, verimliliği artırmanın en etkili yollarından biridir. Kahve, vücutta yarım saat içinde etkisini göstermeye başlar. Bu da uyandığınızda, hem kafanızı toparlamış hem de ekstra bir uyanıklık hissi yaratmış olacağınız anlamına gelir. Bu yöntem hem zihninizi canlandırır hem de enerjinizi tazeler. Fakat kahveyle ilgili dikkat edilmesi gereken bir noktada, yatmadan en az 6 saat önce kahve içmek gerektiğidir. Aksi takdirde gece uykusunun kalitesi olumsuz etkilenebilir.

ŞEKERLEME UYKUSUNUN FAYDALARI 

İdeal öğle uykusunun süresi 15-30 dakika olmalı. Uzun süren uykular, gece uyku düzenini bozarak yorgunluk hissi oluşturabilir. Kısa şekerlemeler ise hafızayı güçlendirirken, odaklanmayı artırır ve gün içindeki enerji seviyenizi dengeler

Uzmanlar, 30 dakikayı aşan öğle uykularının gece uykusunun kalitesini düşürebileceğine dikkat çekti. Öte yandan uzun süreli şekerlemeler obezite, yüksek tansiyon gibi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu nedenle, öğle uykusunun süresine dikkat etmek oldukça önemli.

 

Related Posts

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Organ Nakli Yasası 46 yıl önce çıktı: Haberal’dan organ bağışı çağrısı

Organ Nakli Yasası’nın çıkmasının üzerinden 46 yıl geçti.

Ağızdan nefes almak sadece boğazı kurutmuyor! Dişleri de çürütüyormuş, iki kat riskli

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.

Mısır’da bir ilk: Yaşam Boyu Başarı Ödülü Haberal’a verildi

Prof. Dr. Mehmet Haberal Mısır’da ilk kez bir bilim insanına verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ne layık görüldü.

Hamilelik Öncesi 10 Uyarı

Hamilelik süreci sadece anne karnındaki bebeğin gelişimini değil, aynı zamanda annenin fiziksel ve duygusal sağlığını da etkileyen çok yönlü bir dönem.

4 yıl boyunca ben sandı, kanser çıktı! ‘Sakın yapmayın, kolumun bir kısmı alındı’

Cilt kanseri, erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilen, ancak ihmal edildiğinde ölümcül olabilen bir hastalık. Dublin’de yaşayan 46 yaşındaki Jane Murray’in hikâyesi bu gerçeği ortaya koyuyor. Kolundaki işareti görmezden gelen kadın, cilt kanseri olduğunu öğrendi. İşte sürecin detayları.