Bursa Osmangazi’de yeni yılın ilk meclis toplantısı yapıldı

Bursa Osmangazi Belediyesi, Yeni Yılın İlk Meclis Toplantısını Gerçekleştirdi

Bursa Osmangazi Belediyesi, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın başkanlığında 2025 yılının Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısını düzenledi. Başkan Aydın, meclis üyelerine 2024 yılında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili bilgiler vererek yeni yıllarını kutladı ve 2025 yılının huzur ve mutluluk getirmesini diledi.

Başkan Aydın, Bursa Osmangazi Belediyesi olarak yaptıkları hizmetlere ve çalışmalara vurgu yaparak, sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla kent ve kentlinin geleceği için adımlar attıklarını belirtti. 2024 yılında açılan Halk Lokantası’ndan 150 bin yurttaşın yararlandığını ve birçok sosyal destek hizmeti sunduklarını ifade etti.

2024 Yılında Gerçekleştirilen Çalışmalar

  • 75 bin ton sıcak asfalt serimi yapıldı.
  • 41 bin metrekare alanda kaldırım taşı düzenlemesi gerçekleştirildi.
  • Kaçak yapılarla mücadele edildi ve metruk binalar yıkıldı.
  • 500 binden fazla çiçek ekimi gerçekleştirilerek kent güzelleştirildi.
  • 4 yeni kreşin temeli atıldı ve Ayça Azak Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kreşi hizmete açıldı.

Başkan Aydın, muhalefet tarafından yöneltilen eleştirilere cevap verirken, diğer merkez belediyelerle karşılaştırıldığında Bursa’nın nikah ücretlerinin daha uygun olduğunu belirtti. Enflasyonun yüksek olduğunu vurgulayan Başkan Aydın, nikah ücretlerine yapılan zamların hayat pahalılığıyla orantılı olduğunu söyledi.

Osmangazi Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Haraçcıoğlu Medresesi’nin kira bedeline yapılan yüzde 600’lik zamla ilgili konuşan Başkan Aydın, Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün aldığı kararları eleştirdi. Osmangazi Belediyesi’nin vatandaşların katkılarıyla kamulaştırılarak restore edilen Haraçcıoğlu Medresesi için yapılan bu zam kararının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Osmangazi Belediyesi’nin Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı, gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından sona erdi.

Related Posts

SÖZCÜ TV’nin karartıldığı 2. gün: ‘SIlah bırakma’ adı altında neler oluyor?

Siyasetçi Oktay Vural, PKK ve uzantılarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Vural, silah bırakma süreci ve bu konunun perde arkasında yaşananları Serap Belovacıklı’ya anlattı.

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.

Bu marka krakerler geri çağrılıyor: Etikette büyük hata

Amerika Birleşik Devletleri’nde, popüler atıştırmalık markası Ritz’in fıstık ezmeli krakerleri yanlış ambalajlama nedeniyle ülke genelinde acil olarak geri çağrıldı.

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef aldı: Sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef aldı: Sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti

Şaibede çember daralıyor

Yeni Şafak Gazetesi’nin 9 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… 42 ilde 221 üretici pazarı hizmette Aracıyı ortadan kaldırarak üreticinin doğrudan tüketiciyle buluştuğu üretici pazarlarının sayısı artıyor. 43 ildeki …