5 yaşındaki çocuk, gün içinde yaşadıklarını anlatabilmeli…

Uzman Dil ve Konuşma Terapistinden Çocuklarda Dil Gecikmesi Uyarısı

Uzman Dil ve Konuşma Terapisti Anuş Tahmincioğlu, 2 yaşına gelmiş bir çocuğun hâlâ kelime öbekleri kuramamasının dil gecikmesine işaret edebileceğini belirtti. Tahmincioğlu, dil gecikmesi durumunda terapi yöntemlerine erken başlamanın önemine dikkat çekerek, dil gelişiminde dijital ekranlarla uzun süreli etkileşimin olumsuz etkileri olduğunu vurguladı.

Çocuklarda Dil Gelişimi 2 Yaşında İlk Belirtileri Gösteriyor

Anuş Tahmincioğlu, 2 yaşına gelmiş çocuklarda dil gecikmesinin ilk belirtilerinin ortaya çıktığını ve dilin gelişimi hakkında bilgiler verdi. 2 yaşında çocukların kelime dağarcığının gelişmeye başladığını ve 50-60 sözcük hazinesine ulaştıklarını söyleyen Tahmincioğlu, dilin sadece sözcük hazinesi değil aynı zamanda pragmatik ve semantik yapıları olduğunu da belirtti.

Kısa ve Basit İfadeler Dil Gecikmesinin Göstergesi Olabilir

Anuş Tahmincioğlu, dilin semantik ve pragmatik yapılarında problemler olduğunda gözlemlenen durumları açıkladı. Çocukların kısa ve basit ifadelerle kendilerini ifade etmelerinin bir sorunun işareti olabileceğine dikkat çeken Tahmincioğlu, erken tanının ve müdahalenin önemini vurguladı.

Çocuklarda ve Yetişkinlerde Dil ve Konuşma Bozuklukları Farklılık Gösterebilir

Anuş Tahmincioğlu, çocuklarda ve yetişkinlerde dil ve konuşma bozuklukları arasındaki farkları anlattı. Dil bozukluklarının çocuklarda genellikle gelişimsel bozukluklar, yetişkinlerde ise edinilmiş bozukluklar olduğunu açıklayan Tahmincioğlu, farklı dil bozukluk tiplerini ve tedavi yöntemlerini detaylı bir şekilde aktardı.

İletişim İhmalinin Dil Gelişimine Etkisi

Uzman Dil ve Konuşma Terapisti Anuş Tahmincioğlu, günümüzde dijitalleşmenin çocukların dil gelişimine olan etkilerine de değindi. Dijital ekranlarla uzun süre iletişim kurmanın çocukların dil gelişimini olumsuz etkilediğini belirten Tahmincioğlu, iletişim ihmali sonucunda dil ve konuşma gelişiminde yaşanan olumsuzluklara dikkat çekti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Sıvı Elektrolit Dengesi Nasıl Sağlanır?

Sıvı elektrolit dengesi nasıl sağlanır? Yaz Aylarında Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktalarını anlatan uzmanlar, sıcakların vücudun sıvı-elektrolit dengesini de etkilediğini belirtti. 

Modern çağda ilişkiler neden kısa ömürlü? Çiftleri tüketen 6 yaygın hata!

Modern çağda ikili ilişkilerin büyük bir kısmı, adeta bağ kurulamadan başlıyor ve aynı hızla son buluyor. Uzman Klinik Psikolog Aycan Koç, günümüzde ikili ilişkileri tüketen 6 yaygın hatayı anlattı.

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Sağlıklı bağırsak rehberi: Ne yemeliyiz, nelerden kaçınmalıyız?

Organ Nakli Yasası 46 yıl önce çıktı: Haberal’dan organ bağışı çağrısı

Organ Nakli Yasası’nın çıkmasının üzerinden 46 yıl geçti.

Ağızdan nefes almak sadece boğazı kurutmuyor! Dişleri de çürütüyormuş, iki kat riskli

Diş hekimleri, iyi niyetli alışkanlıkların bile zamanla dişlerinize ve diş etlerinize zarar verebileceğini söylüyor. Çok sert fırçalamaktan dişlerinizi bir araç olarak kullanmaya kadar, bu küçük yanlış adımlar ileride daha büyük sorunlara yol açabiliyor. Diş hekimliği uzmanları farkında olmadan bile yaptığınız ve ağız sağlığınıza zarar verebilecek alışkanlıklar hakkında uyarıyor.