2024 ‘uçak kazaları yılı’ oldu: Türkiye’de 19 kazada 16 kişi öldü

Havacılık Sektöründe Uçak Kazalarında Artış Devam Ediyor!

2024 yılı, havacılık sektöründe uçak kazalarında artış yaşanan dönem olarak kayda geçti. Güney Kore, Brezilya, Kazakistan, Nepal, Malavi, Tayland, İran, Kanada, Japonya ve Singapur gibi ülkelerde yaşanan kırımlarda toplamda 282 kişi hayatını kaybetti. Türkiye’de de geçen yıl hava aracı kazalarında artış gözlemlendi.

Geçen yıl Antalya Havalimanı’nda gerçekleşen yangın sonrası 95 yolcu tahliye edilirken, Isparta’da meydana gelen askeri helikopter kazasında 6 asker şehit oldu. Ayrıca Bursa’da özel bir şirkete ait eğitim uçağının düşmesi sonucu 2 pilot hayatını kaybetti.

9 YILDA 87 KAZADA 86 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Türkiye’de 2016-2024 yılları arasında meydana gelen 87 hava aracı kazasında 86 kişi yaşamını yitirirken, 745 kişi kurtarıldı ve 39 kişi yaralandı. En fazla kazanın yaşandığı yıl ise 2024 oldu; bu yılda 19 kaza meydana gelirken, 16 kişi hayatını kaybetti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı bünyesinde yer alan Ana Arama Kurtarma Merkezi verilerine göre 2016-2024 yıllarındaki kaza ve olay sayıları şu şekilde:

  • 2024: 478 kurtarılan, 16 ölü, 1 yaralı
  • 2023: 8 kurtarılan, 2 ölü, 6 yaralı, 1 kayıp
  • 2022: 17 kurtarılan, 6 ölü, 9 yaralı
  • 2021: 13 kurtarılan, 20 ölü, 2 yaralı
  • 2020: 191 kurtarılan, 11 ölü, 5 yaralı

2025 yılında da dünya genelinde uçak kazaları devam ediyor. ABD, Brezilya, Kanada, Güney Sudan ve Türkiye’de yaşanan kaza olayları havacılık sektöründeki sorunların devam ettiğini gösteriyor.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

SÖZCÜ TV’nin karartıldığı 2. gün: ‘SIlah bırakma’ adı altında neler oluyor?

Siyasetçi Oktay Vural, PKK ve uzantılarıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Vural, silah bırakma süreci ve bu konunun perde arkasında yaşananları Serap Belovacıklı’ya anlattı.

Kurtulmuş-Kalın görüşmesi gerçekleşti: TBMM’den açıklama geldi

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü

Dünyayı tehdit eden sessiz katil: Önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir… H. pylori nedir?

Dünya çapında mide kanseri vakalarının yüzde 76’sından sorumlu olan Helicobacter pylori (H. pylori) bakterisi, önlem alınmazsa milyonlarca can alabilir. Uzmanlar, bu bakterinin neden olduğu enfeksiyonların genellikle hazımsızlık, şişkinlik veya mide bulantısı gibi sıradan belirtilerle gizlice ilerlediğini ve mide dokusuna verdiği hasarla kansere yol açabileceğini vurguluyor.

Bu marka krakerler geri çağrılıyor: Etikette büyük hata

Amerika Birleşik Devletleri’nde, popüler atıştırmalık markası Ritz’in fıstık ezmeli krakerleri yanlış ambalajlama nedeniyle ülke genelinde acil olarak geri çağrıldı.

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef aldı: Sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti

AKP’li Ahmet Hamdi Çamlı, bir kez daha Atatürk dönemini hedef aldı: Sadece Dersim’de 50.000 Alevi’yi katletti

Şaibede çember daralıyor

Yeni Şafak Gazetesi’nin 9 Temmuz 2025 tarihli birinci sayfasında yer alan manşet ve haberler… 42 ilde 221 üretici pazarı hizmette Aracıyı ortadan kaldırarak üreticinin doğrudan tüketiciyle buluştuğu üretici pazarlarının sayısı artıyor. 43 ildeki …