Samsung’un Kadmiyum içermediği onaylanan Quantum Dot Ekran Teknolojisi SGS Sertifikası aldı

Samsung Electronics, Quantum Dot Teknolojisiyle Donatılmış TV’lerinde Kadmiyum İçermediği ve RoHS Standartlarına Uygun Olduğunu Duyurdu

Samsung Electronics, Quantum Dot (QD) teknolojisinin kullanıldığı TV’lerinde kadmiyum içermediğini ve RoHS standartlarına uygun olduğunu belirten SGS test sonuçlarını açıkladı.

Global belgelendirme kuruluşu SGS tarafından yapılan testlerde Quantum Dot katmanının kadmiyum içermediği doğrulandı. Bu başarılı test sonuçlarıyla birlikte Samsung Electronics, ‘Tehlikeli Maddelerin Kısıtlanması’ direktifine uygunluk sertifikası almaya hak kazandı.

Samsung Electronics Görsel Ekran İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Taeyong Son konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Samsung’un Quantum Dot teknolojisi, yüksek görüntü kalitesi sunarken çevreye zarar veren maddeleri içermeyen güvenilir bir seçenek sunmaktadır. SGS sertifikasını almamızla ürünlerimizin güvenliğini kanıtlamış olduk” dedi.

Samsung, 2001 yılından bu yana Quantum Dot teknolojileri üzerinde çalışmalarını sürdürerek global ekran pazarında önemli bir konum elde etmiştir. Şirket, sürekli olarak teknolojik gelişmelerle Quantum Dot teknolojisine öncülük etmeyi hedeflemektedir.

Kadmiyum içermeyen nanokristal malzemeler üzerine yaptığı çalışmalar sonucunda birçok patente sahip olan Samsung, TV ürünlerinde daha güvenli ve çevre dostu malzemeler kullanarak sektöre öncülük etmektedir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Rahvan atları şampiyonluk için koştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu iş birliğiyle Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 125 rahvan atı ve sporcunun katılımıyla düzenlenen ‘Geleneksel Rahvan At Yarışları’, çekişmeli anlara sahne oldu.

Mark Zuckerberg “Süper Yapay Zeka” için özel bir ekip kuruyor!

Meta çatısı altında kurulacak olan bu yeni ekibin başında bizzat Mark Zuckerberg yer alacak.

ATM’deki sarı tuşun arkasındaki büyük sır ortaya çıktı

Bankamatiklerde sıkça gördüğümüz, genellikle tuş takımının sağ üst köşesinde yer alan sarı silme tuşu, yalnızca yanlış tuşlamaları düzeltmek için değil, aynı zamanda önemli bir kullanıcı güvenliği aracı olarak tasarlandı. Ancak çoğu kişi bu tuşun ne işe yaradığını tam olarak bilmiyor.

2024 rekor kırdı: Siber saldırılarda ‘yapay zeka’ etkisi

Dijital dünyada 2024 yılına kötü amaçlı yazılımlarla yapılan siber saldırılar damga vurdu. Saldırılarda yapay zeka teknolojisinin etkisine dikkat çekildi.

Google, Chrome’u hızlandırarak rekor kırdı!

En çok kullanılan tarayıcılardan biri olan Chrome, kendi hız rekorunu kırdı. Peki uygulamanın bellek kullanımında bir değişiklik var mı?

Nobel ödüllü Google Deepmind CEO’su Demis Hassabis’ten kritik yapay genel zeka öngörüsü: ‘5-10 yıl içinde yüzde 50 ihtimal’

“The Big Interview” için konuşan Hassabis, insanlığın kaderini değiştirebilecek bu teknolojiye ulaşma yolunda önemli bir eşikte olunduğunu ve önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde YGZ’ye ulaşma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu belirtti. Yapay zekanın türümüz …