Kadın Mühendis Yetiştirme Okulu eğitime başladı

Kadın Mühendis Yetiştirme Okulu Yola Çıktı

Samsun’da, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “Kadın Mühendis Yetiştirme Okulu” projesi hayata geçirildi. Proje, kadınların istihdam edilebilirliğini artırmayı ve bölgedeki firmaların dönüşüm sürecinde aktif rol alabilecek insan kaynağını güçlendirmeyi hedefliyor.

Açılış programına Samsun Vali Yardımcısı Vekili-Tekkeköy Kaymakamı Enver Hakan Zengince, OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle, TOBB Samsun Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Mihriban Akyüz ve diğer ilgili isimler katıldı. Program kapsamında mühendislik bölümlerinden mezun veya son sınıf öğrencisi olan kadınlara yalın ve dijital dönüşüm alanlarında mesleki gelişim fırsatları sunulacak.

Program, katılımcılara Endüstri 4.0, yalın dönüşüm, dijital dönüşüm, dijitalleşme ve verimlilik konularında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlıyor. Belirlenen genç kadın mühendislere üç aşamalı bir gelişim süreci sunulacak ve eğitim sonunda sertifika verilecek.

Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda ise, Samsun’da kadın istihdamının artırılmasının ve teknolojiyle entegrasyonun önemi vurgulandı. Programın hayata geçirilmesinde emeği geçen kurumlar ise destek ve teşekkürlerini sundu.

Proje kapsamında, katılımcıların uygun firmalarda istihdam edilmesi de desteklenecek. Samsun Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Altunsoy ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Alıç da programa destek veren isimler arasında yer alıyor.

Kadın Mühendisler Geleceğe Hazırlanıyor

Hayallerinde mühendislikle ilgili bir kariyer olan öğrenciler ise programın kendilerine büyük bir fırsat sunduğunu belirtti. Proje, kadın mühendislerin alanda daha fazla yer almasını ve ekonomik bağımsızlıklarını sağlamalarına destek olmayı amaçlıyor.

İlgili Görsel: Kadın Mühendis Yetiştirme Okulu Görseli

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / ERDİ DEMİR – Ekonomi

Related Posts

Bir bakteri kadar hafif, atom kadar küçük… Bilim insanları uyardı: Herkesin evinde olabilir

Evrenin en gizemli yapılarından olan kara delikler, sadece uzak galaksilerde değil, doğrudan evimizin içinden bile geçiyor olabilir. Bilim insanlarına göre, “ilksel kara delikler” olarak adlandırılan mikroskobik kara delikler, karanlık maddenin gizemini çözmede kritik bir rol oynayabilir.

Rahvan atları şampiyonluk için koştu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Geleneksel Atlı Spor Dalları Federasyonu iş birliğiyle Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 125 rahvan atı ve sporcunun katılımıyla düzenlenen ‘Geleneksel Rahvan At Yarışları’, çekişmeli anlara sahne oldu.

Mark Zuckerberg “Süper Yapay Zeka” için özel bir ekip kuruyor!

Meta çatısı altında kurulacak olan bu yeni ekibin başında bizzat Mark Zuckerberg yer alacak.

ATM’deki sarı tuşun arkasındaki büyük sır ortaya çıktı

Bankamatiklerde sıkça gördüğümüz, genellikle tuş takımının sağ üst köşesinde yer alan sarı silme tuşu, yalnızca yanlış tuşlamaları düzeltmek için değil, aynı zamanda önemli bir kullanıcı güvenliği aracı olarak tasarlandı. Ancak çoğu kişi bu tuşun ne işe yaradığını tam olarak bilmiyor.

2024 rekor kırdı: Siber saldırılarda ‘yapay zeka’ etkisi

Dijital dünyada 2024 yılına kötü amaçlı yazılımlarla yapılan siber saldırılar damga vurdu. Saldırılarda yapay zeka teknolojisinin etkisine dikkat çekildi.

Google, Chrome’u hızlandırarak rekor kırdı!

En çok kullanılan tarayıcılardan biri olan Chrome, kendi hız rekorunu kırdı. Peki uygulamanın bellek kullanımında bir değişiklik var mı?