İklim Kanunu’nun ilk 4 maddesi nedir?

İklim Kanunu ve Önemi

11 Nisan 2025 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülüp kabul edilen İklim Kanunu, ülkemizin net sıfır emisyon hedefine ulaşmak için atılan en kapsamlı adımlardan biri olarak dikkat çekiyor. Kamu kurumları, özel sektör ve bireyler için yeni yükümlülükler ve düzenlemeler getirilmesiyle bu adım, iklim değişikliğiyle mücadelede önemli bir rol oynayacak.

İklim Kanunu’nun İlk 4 Maddesi Neleri Kapsıyor?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre, Türkiye’nin ilk İklim Kanunu, 20 madde, 2 geçici madde ve 3 farklı kanunda değişiklik içeriyor. Bu kanun teklifi sayesinde iklim değişikliğiyle etkin bir şekilde mücadele edilmesi hedefleniyor.

İklim Kanunu ile birlikte; iklim değişikliği nedeniyle oluşan afetlerin zararlarının en aza indirilmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarının teşvik edilerek doğa dostu üretim süreçlerinin benimsenmesi, biyoçeşitliliğin korunması ve yeşil alanların artırılması gibi konular ele alınıyor. Aynı zamanda su ve gıda güvenliğinin sağlanması için gerekli önlemlerin alınması, kritik sektörlerin iklim krizinden etkilenmemesi için düzenlemelerin yapılması ve afetlerle mücadelede risk değerlendirme sistemlerinin güçlendirilmesi de kanun kapsamında yer alıyor.

Bu kapsamlı adımların yanı sıra, doğa dostu üretim süreçlerinin yasal güvence altına alınması ve sektörler arasındaki uluslararası rekabet gücünün artırılması da İklim Kanunu’nun amaçları arasında yer alıyor.

Related Posts

TYT’de optiğe imza atmayı unutanların sınavı geçersiz mi olacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumunda optik forma imza atmayı unutan adayların sınavlarının geçerliliği konusunda adaylar arasında endişe yaşanıyor. ÖSYM’nin yayımladığı 2025 YKS Kılavuzu ve geçmiş yıllardaki uygulamalar incelendiğinde, bu durumun sınavın geçerliliğini doğrudan etkileyip etkilemediği merak konusu oluyor. Peki, TYT’de optiğe imza atmayı unutanların sınavı geçersiz mi olacak? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler

Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile hangi sayısal, eşit ağırlık, sözel bölümlere girilir?

Alan Yeterlilik Testi 22 Haziran’da gerçekleşiyor. AYT ile öğrenciler sözel, sayısal ve eşit ağırlık alanlarındaki bölümleri tercih edebiliyor. Peki, Alan Yeterlilik Testi (AYT) ile hangi sayısal, eşit ağırlık, sözel bölümlere girilir?

Son yılların en zor LGS’si

LGS’de bu yıl öğrencileri en çok Türkçe ve matematik zorladı. Soruları Hürriyet’e yorumlayan uzmanlar, “Bu yıl adaylar son yılların en zor sorularıyla karşılaştı” değerlendirmesi yaptı.

Ferit “wtcN” Karakaya kimdir, kaç yaşında ve nereli? Yayıncı Ferit Karakaya neden gözaltına alındı?

Türkiye’nin son yıllardaki popüler e-spor yayıncılarından Ferit “wtcN” Karakaya, hem oyunculuk kariyeri hem de enerjik yayınlarıyla dikkat çekiyor. Son dönemde gözaltı haberiyle gündeme gelen wtcN’in hayatı, kariyeri ve bu olayın detayları merak konusu oldu. Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen “KeyDrop” soruşturması kapsamında Ferit Karakaya (wtcN) ve aralarında Eray Can Özkenar, Tolunay Ören, Kemal Can Parlak (Kendine Müzisyen) gibi isimlerin de bulunduğu 11 sosyal medya fenomeni gözaltına alındı. Peki, Ferit Karakaya neden gözaltına alındı? Ferit “wtcN” Karakaya kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Öğretmen ataması sözlü sınav (mülakat) yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması mülakat yerleri ne zaman açıklanacak?

Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları, Mayıs ayının ilk haftası erişime açılırken adaylar ise mülakat tarihi ve yerlerini araştırıyor. Peki, Öğretmen ataması sözlü sınav (mülakat) yerleri açıklandı mı? Öğretmen ataması mülakat yerleri ne zaman açıklanacak?

Denizler altında rengârenk bir dünya

Hint Okyanusu’nun Akdeniz’e uzattığı sıcacık bir el gibi… Yılın 12 ayı 22-23 derece civarındaki suyu, onlarca değişik renk ve türde canlının yaşadığı mercan resifleriyle Mısır’ın Şarm El-Şeyh kasabası tam anlamıyla bir yeryüzü cenneti.